KOBİ-GEL projesi ASO üyelerine tanıtıldı

KOSGEB tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek Programı, Ankara Sanayi Odası üyelerine tanıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİ-GEL), Ankara Sanayi Odası (ASO) üyelerine tanıtıldı.

ASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, KOSGEB'in Türk sanayisine büyük desteklerinin olduğunu belirtti.

Özdebir, KOSGEB'in işleyiş tarzında da değişikliklere gidildiğini vurgulayarak, "Bunun ilk örneğini KOBİ-GEL ile göreceğiz. Proje ülke genelinde yıllık 150 milyonluk bir destek verecek. Ankara'da ise imalat sanayisinin orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerimize 300 bin lirası hibe olmak üzere 800 bin lira destek verilecek. Bu kapsamda KOSGEB desteklerinden üyelerimizin ve işini kurmak isteyen bütün girişimcilerin faydalanmalarını umut ediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

KOBİ-GEL projesi, ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılmasını, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesini amaçlıyor.