KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası güçlerini birleştirdi

KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası, KOBİ'lere yönelik ortak projeler yürütmek üzere hazırlanan faaliyet planıyla güçlerini birleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, Katar Kalkınma Bankası ile ortak projeler yürüteceklerini söyledi.

Biçer, KOSGEB ile Katar Kalkınma Bankası arasında da bir anlaşma yapıldığını bu anlaşma çerçevesinde "KOSGEB-Katar Kalkınma Bankası Faaliyet Planı"nın da imzalandığını söyleyerek, "KOSGEB-Katar Kalkınma Bankası Faaliyet Planı ile iki ülke KOBİ'leri arasında, ekonomik ve ticari iş birliğini geliştirme, küresel pazardaki paylarını artırma, stratejik iş birliklerinin ve yabancı ortaklıkların kurulması hedefleniyor" dedi.

"Türk ve Katar KOBİ'lerine fırsat"

Biçer, imzalanan faaliyet planı kapsamında, iki ülkenin KOBİ'lerine ikili iş görüşmeleri sağlanması, uzman değişimi, eşleştirme merkezleri kurulması ile bilgi ve deneyim paylaşımı yapılmasının planlandığına işaret etti.

Biçer, "Katar Kalkınma Bankası, en kısa sürede OSTİM kümelenmeleri başta olmak üzere, inkübasyon merkezlerinin kurulumu, eşleştirme (B2B), teknoloji ve know how transferinde, Türk ve Katar KOBİ'lerine yönelik ortak faaliyetlere başlamak istiyor. Biz de KOSGEB olarak imzalanan faaliyet planının, Türk ve Katar KOBİ'leri için fırsatlar sunacağını ve iki ülke iş birliğinden önemli ekonomik kazanımların ortaya çıkacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir