Özaltın Ahşap, yatırımlarla kapasitesini yüzde 20 artıracak

İç kapıda yıllık 23 bin 500 adet, dolap-mutfak dolabı grubunda bugüne kadar 30 bin 250 dairelik üretim gerçekleştiren firma Negna markası ile markalaşma sürecine devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FAHRİYE KUTLAY ŞENYURT

MERSİN - Mersin-Tarsus OSB'de 10 bin metrekaresi kapalı toplam 27 bin metrekare arazi üzerinde faaliyet gösteren Özaltın Ahşap, malzeme işleme teknolojisini dünyada geliştirilmiş en ileri teknolojilerle sürdürmek amacıyla yatırımlarına devam ediyor. KOSGEB'in yerli ve yeni makine – teçhizat alımlarını desteklemek amaçlı verilecek 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteğinden faydalanacaklarını bildiren Özaltın Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Altın, yapacakları 1.5 milyon TL'lik yatırımla hem kapasitelerini yüzde 20 artıracaklarını hem de kuracakları boya ve dinlenme kabinleri ile daha sağlıklı bir ortam yaratacaklarını söyledi. Ayrıca, bu desteklerin sanayiciyi cesaretlendirdiğini aktaran Altın, "Devletimizin desteği bize güven veriyor ve bizleri yatırım yapmaya teşvik ediyor" dedi.

Bugüne kadar makineleşmeye toplam 5 milyon euro yatırım yaparak üretim kapasitesi ile birlikte ürün kalitesinde de önemli bir fark yarattıklarını söyleyen Altın, bunun yanında insan kaynaklarına da yatırım yaptıklarını bildirdi. İç kapıda yıllık 23 bin 500 adet, dolap-mutfak dolabı grubunda bugüne kadar 30 bin 250 dairelik üretim gerçekleştiren firma Negna markası ile markalaşma sürecine devam ediyor. 2016'nın ilk 6 ayındaki cirolarını 7 milyon euro olarak açıklayan Altın, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 40 artış olduğunu, yıl sonundaki beklentilerinin ise yüzde 20 artış olduğunu dile getirdi.

Yeni yatırımları ile birlikte tesis yatırımlarına da hız vereceklerini belirten Altın şunları kaydetti: ‘'10 bin metrekarelik kapalı alanda kurulacak yeni hattımızın 5.5 milyon eurosu makine.Toplam 7 milyon euroya mal olacak. Markamıza da yatırım yapacağız. Bizi artık evde mutfağımızı, kapılarımızı, banyo ürünlerimizi kullanan bir hanımefendinin de, bir gencin de bir çocuğun da tanıyacağı günler çok uzak değil.''

Bölgedeki projelerin yanında İstanbul'da da ünlü projelerde yer aldıklarını anlatan Altın, yurt dışı projelerine odaklandıklarını belirtti. Altın, "Montaj ve satış sonrası hizmetler sabit ekiplerimizle koordine ediliyor. İstanbul kadromuz bu anlamda çok güzel işler çıkardı. Yakın bir zamand ada İstanbul'daki bir proje için, 600 dairelik anahtar teslim bir anlaşma imzaladık" dedi.