Koç Allianz'da Rüşdü Saraçoğlu dönemi

6 yıldır Koç Allianz Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Dr. Rüşdü Saraçoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Koç Allianz'da yeni yönetim belirlendi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na altı yıldır Koç Allianz Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Dr. Rüşdü Saraçoğlu getirildi.

Şirketten yapılan açıklamada Koç Allianz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Dr. Rüşdü Saraçoğlu'na devreden Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un, üyesi olduğu Allianz Uluslararası Danışma Kurulu çalışmalarına katılmayı sürdüreceği belirtildi.

2009'dan itibaren Allianz olarak yoluna devam edecek Koç Allianz'da Başkan Vekili Dr. Enrico Cucchiani, Koç Allianz'ın eski genel müdürlerinden Cemal Zağra ve M. Kemal Olgaç, Koç Allianz Genel Müdürü George D. Sartorel, Candemir Önhon ve Klaus Dührkop'un da yeni dönemde yönetim kurulunda yer almaya devam edecek.  Nisan 2008'de Koç Holding'e ait tüm Koç Allianz hisselerini devralan Allianz, Koç Holding kökenli yöneticilerin sektörel deneyiminden faydalanmayı sürdürüyor.

Koç Holding Finans Grubu Başkanı olarak 2007'nin sonuna kadar görev yapan Dr. Rüşdü Saraçoğlu'nun finans sektörüne dair bilgi ve birikiminin, Koç Allianz'a güç katması bekleniyor. Kariyerine IMF'de ekonomist olarak başlayan Dr. Rüşdü saraçoğlu, Merkez Bankası Başkanlığı sonrasında 20. dönem milletvekili olarak Meclis'e girmiş ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olmuştu.