Komedi soslu polisiye

Onur Ünlü’nün sevilen oyuncularla çalıştığı yeni filmi “İtirazım Var”, bugün vizyona giriyor. Filmin ana karakteri Serkan Keskin’in oynadığı “amatör dedektif” Selman Bulut

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sinemamıza yeni bir bakış açısı kazandırdığı filmlerinin yanı sıra imza attığı “Leyla ile Mecnun” dizisiyle geniş bir seyirci kitlesinin beğenisini toplayan Onur Ünlü’nün yeni yapıtı “İtirazım Var”, sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. 33. Film Festivali'nin “Ulusal Yarışma” bölümüne de katılan film, çalıştığı camide işlenen bir cinayetin izini dedektif gibi süren imamın öyküsünü anlatıyor. Geçen yılki festivalde “Sen Aydınlatırsın Geceyi” ile “Altın Lale En İyi Film” ve “En İyi Senaryo” ödüllerini kazanan Ünlü'nün altıncı sinema yapıtı olan “İtirazım Var”; ilginç karakterleri ve sürükleyici öyküsüyle ilgi çekici bir yapım. 

Önceki yıllarda çektiği filmlerde de polisiye ögelere yer veren Onur Ünlü, seriyi “İtirazım Var” ile sürdürüyor. “Bir Selman Bulut Polisiyesi” başlığıyla tanıtılan filmin hikâyesi Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Onur Ünlü’ye, senaryosu da yine Ünlü’ye ait. U10 Film’in yapımcılığında Karaköy, Üsküdar Selimiye ve Hasköy’de çekilen “İtirazım Var” klasik polisiye unsurlarının yanı sıra bir komedi filmi olarak da nitelendirilebilir. 

Filmin ana karakteri olan imam Selman Bulut’u Serkan Keskin’in canlandırdığı “İtirazım Var”da günümüz sinema ve televizyonlarının pek çok sevilen oyuncusu rol alıyor. Filmde Serkan Keskin’in rol arkadaşları arasında; Serdar Orçin, Öner Erkan, Umut Kurt, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Osman Sonant, Erkan Koçak Köstendil, Özgür Çevik, Mustafa Kırantepe, Boglarka Csösz, Hüseyin Turan, Ahmet Kaynak, Sırrı Süreyya Önder, Tansu Biçer ve Güler Ökten de var. 

“İtirazım Var” filminin ana karakteri olan imam Selman Bulut; son derece ilginç biri. Üniversite öğrencisi bir kızı olan Selman, saz çalmaya meraklı, bir arkadaşıyla telefonda satranç oynuyor, pek çok kitabı var ve eksi bir boksör. Çalıştığı camide bir gün yaşlı bir adam öldürülüyor ve Selman bu cinayeti araştırmayı görev ediniyor.

Dünden bugüne Onur Ünlü ...

Polis: Onur Ünlü’nün yönettiği ilk film olan “Polis”, yıllarını cinayet masasına veren Musa Rami’nin kendisinden 40 yaş küçük bir üniversite öğrencisine tutulmasıyla gelişen olayları anlatıyordu. Güneşin Oğlu: Bir mucize ve sonuçları üzerine kurgulanan "Güneşin Oğlu" fantastik ögeliydi.

Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi: Film, aile kavramına eleştiriler getiriyordu.

Leyla ile Mecnun: Farklı türlerden beslenen televizyon dizisi, konusu ve tiplemeleriyle fenomene dönüştü.

Sen Aydınlatırsın Geceyi: Vizyona girmeyen film, geçen yılki İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazandı.