Konuşurken elektrikler kesildi

Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Erdoğan'ın konuşması elektrik kesintisi nedeniyle bölündü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen, "Kutlu Doğum Haftası" programında konuştu.

Başbakan konuşmasında isim vermeden Fethullah Gülen'i ve Gülen cemaatini eleştirdi.

Başbakan Erdoğan konuştuğu sırada salonda kısa süreli elektrik arızası yaşandı. Kesinti üzerine Erdoğan konuşmasına bir süre ara verdi.

Siyaset'in eğer kalpteykiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmet olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insanı yaşatarak insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir." dedi.

"Çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum; bize Allah yeter, bize Kur'an yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sınırlar belliyken, helal ile haram dairesi belliyken; örgüt çıkarları adına sınırları aşmanın, helal ve haram dairesinden çıkmanın, iman ve samimiyet dairesini de terk etmek" olduğunu kaydetti. Erdoğan şöyle devam etti:

"Açık açık ifade etmeliyim ki, din ne devletin ne siyasetin ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli bir imkan olarak görülemez. Tam tersine, görevi hakka ve halka hizmet etmek olan her kurum, her oluşum ve her şahsiyet, bu milletin milli ve manevi değerlerini görmek, gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır.

Dürüst medya tarifi yaptı

Medya, dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı, yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır. Kitap, kalptekini yazıya dökebildiği, gönülde olanı samimi bir şekilde beyaz sayfaya aktarabildiği ölçüde faydalıdır. En önemlisi de alim, kalbini keşfedebilmiş, kalbine bilgi kadar aşkı yerleştirebilmiş, kalbini Rabbiyle tanıştırarak nefsini tanıyabilmiş, gönlü ile dili, tavrı, edası arasında samimiyet ihdas edebilmiş kişidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir