'Kooperatif üyeleri kredilerini rahatca alabilecek'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, getirdikleri yeni uygulamayla kooperatif üyelerinin kredilerini daha rahat alabileceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bolu'da: - "Bu sene getirdiğimiz yeni bir uygulama ile kooperatif üyelerimiz kredilerini rahat şekilde alabilecek" dedi.

Abant'taki otelde düzenlenen "Bolu İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı"nda konuşan Eker, 90 kişilik heyetin saatler süren çalışmanın ardından kentteki tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili değerlendirme yaptığını anlattı. 

Çeşitli analizler yapıldığını ve önerilerde bulunulduğuna dikkati çeken Eker,  79 önerinin toplantıda ele alındığını kaydetti. 

  

Üretici birlikleri, ziraat mühendisleri, dericilik ve damızlık sektörlerinde faaliyet gösteren katılımcıların dile getirdiği hususların not alındığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu tarz toplantılarda paydaşlarımız önerilerini dile getiriyor. Sonra bunları harmanlıyor, inceliyor ve analiz ediyoruz. Bunlarla ilgili eylem planı hazırlıyoruz. Somut ve pratik hedef almaya dönük, sonuç odaklı çalışma yapıyoruz. Bu eylem planı çeşitli tedbirlerden oluşuyor. Bu tedbirlerin bir kısmı mevzuatla ilgili ve hemen yapılabilir durumda. Belirli bir kısmı da bir zaman sonra uygulanabilir şekilde. Bolu'da bulunan 192 kooperatif, 7,5 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi kullanma imkanı buldu. 

"Bu ildeki kooperatifçilik kültürünü biraz daha ileri taşımak istiyoruz" 

Eker, daha önce kooperatiflerin kredi kullanırken bazı imkanlardan yararlanamadığına dikkati çekerek, "Bu sene getirdiğimiz yeni bir uygulama ile kooperatif üyelerimiz kredilerini rahat şekilde alabilecek. Bunların bir kısmı süt sığırcılığıyla, bir kısmı büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besicilikle, bir kısmı örtü altı tarım, su ürünleri ve yavruculuğuyla, bir kısmı da tarımsal işleme, paketleme tesisiyle ilgili. Bunların kredi üst limiti bazılarının 7,5 milyon, bazılarının 5 milyon, bazılarının ise 3 milyon lira. İşin şekline göre faizsiz kredi alabilecekler. Ayrıca biz buna kanatlı sektörünü de dahil ettik" ifadesini kullandı.