Ali Babacan haberi üzerine bir işadamı dostumun söyledikleri...

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Gazetemizde dün yer alan Canan Sakarya’nın “Ekonominin dümenine Babacan mı geçiyor” kulis haberi dün bir yandan TV’ haberlerine yansırken, bir yandan da beni arayan işadamı dostlarımın konuyla ilgili daha somut bilgiye sahip olup olmadığımı sormalarına neden oldu..

Ben de o dostlarıma “Siz nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yönelttim. Ağırlıklı olarak olumlu bulduklarını belirttiler.

O işadamlarından bir dostumun yanıtını ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’nün yeni dönem ekonomi yönetimi konusundaki beklentilerini ve düşüncelerini kısaca ortaya koyan değerlendirmesini ele alacağım:

Önce işadamı dostumun söyledikleri:

“Babacan konusundaki haberi okudum. Bu dönemde Babacan’ın ekonomi yönetiminde yer almasını faydalı görüyorum. İçte ve dışta güven veren bir isim. İyi bir uygulayıcı. O bakımdan kıymetli ve değerli bir adam. Yeniden görev alırsa Allah yardımcısı olsun.

Yeni dönemde siyasette istikrar en önemli konu. Güvenli bir ekonomik dış politikaya ihtiyacımız var. Son dönemdeki yabancılara karşı çatışmalı söylemi terk etmenin zamanı geldi. Yeni empati içeren bir söylem gerekiyor. Yeni dönem ekonomi yönetimi içte ve dışta birçok sorunu halletmek zorunda kalacaktır.”

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’nün yeni dönem ekonomi yönetimi değerlendirmesi ise şöyle: “Türkiye 16 Nisan referandumuyla birlikte artık yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönem ekonomide de etkisini olumlu bir seyirle hissettiriyor. İş dünyası olarak son dönemdeki en büyük şansımız, iş dünyasını, bizleri dinleyen, anlayan, çözüm odaklı bir hükümete ve ekonomi yönetimine sahip olmamız. Bundan sonrası için de dünyada kurulan yeni ekonomik düzeni iyi okuyan, olası değişimleri öngörerek Türkiye’yi ekonomik stresten uzak tutacak üretimi ve ticari hayatı daima zinde tutacak reformları önceleyen bir ekonomi yönetimi performansı ortaya koymalıyız.”

Canan’ın haberi sonrası yankılanmasından öğrendiğim, iş dünyasının ve sanayi odası başkanlarının ekonominin yeni üst yönetiminin nasıl oluşacağı konusuna büyük ilgi duyduklarını gösteriyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar