Doğuş'un patronu Şahenk Marmaris'teki otelini Alman devine satıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Bankalarla yapılandırma masasına oturan Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bazı varlıklarını da vitrine çıkardı. Son 2 ay içerisinde sahibi olduğu yurtdışındaki iki oteli satan Ferit Şahenk, şimdi de yurtiçine yöneldi. Şahenk, turizm merkezi Marmaris'teki 5 yıldızlı oteli D-Resort Grand Azur'u satmak için görüşmelere başladı. Şahenk, Marmaris'teki otelini dünyanın en büyük turizm şirketlerinden TUI'ye devretmeye hazırlanıyor. İki taraf anlaşırsa, Marmaris'teki oteli, TUI'ye bağlı TT Hotels Turkey Otel Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş devralacak.

Türkiye'de 14 oteli var

Avrupa seyahat endüstrisi pazarının en büyük grubu olarak tanınan Alman TUI'ye bağlı TT Hotels, Türkiye'de otel yatırımlarıyla biliniyor. Şirketin portföyünde Türkiye'nin değişik turizm bölgelerinde yer alan, aralarında Pegasos World Hotel, TUI Family Pascha Bay Hotel, TUI Fun & Sun Club Belek Hotel, TUI Day&Night Connected Club Hydros Hotel, TUI Magic Life Waterworld Hotel, Pegasos Club Hotel gibi 14 oteli var. TUI'nin aldığı D-Resort Grand Azur Marmaris'in standart oda, suit, kral suit ve grand suit olmak üzere, toplamda 324 odası bulunuyor. Şahenk geçen yıl da 1963'te Doğuş Grubu'nun kurucusu Ayhan Şahenk tarafından yapılan 350 odalı Antalya'daki Alantur Otel'i de Alman şirket Meeting Point'e kiralamıştı.

ABD ve İspanya'daki otellerini sattı

Şahenk, 2016'da 180 milyon euroya satın aldığı İspanya'nın başkenti Madrid'deki lüks otel Villa Magna'yı Meksikalı RLH Properties'e geçen yıl 210 milyon euroya satmıştı. Geçen hafta da Şahenk bir başka oteli olan Miami'deTommy Hilfiger ile ortak olduğu Raleigh Hotel'i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili ve ABD'li ortağı Michael Shvo'ya devretmişti.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar