DP World Avustralya’da bir Türk

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

Uluslararası arenada siyasi etkinliği ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye, ekonomi alanında da gücünü gösteriyor. Türk kökenli yöneticiler pek çok uluslararası şirketin yöneticiliğini üstlenip, yaptıkları işler ile fark yaratıyor..

Göğsümüzü kabartan bu Türk yöneticilerinden birisi de Nafi Yetkin. Dünyanın 3’üncü büyük liman ve terminal operatörü olan DP World’ün, İzmit Körfezi’nde 650 milyon dolarlık yatırım ile inşa ettiği Yarımca Konteyner Terminali’nin, 2,5 yıldır IT Departmanı ve Proje Uygulama Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Nafi Yetkin, DP World Avustralya’ya atandı.

Nafi Yetkin bu görev değişikliği ile şirketin yurtdışında görevlendirdiği ilk Türk yönetici olma sıfatına nail oldu. Görev süresi içinde DP World Yarımca Konteyner Terminali projesinin tüm bilgi teknolojileri (IT) altyapısının yanı sıra, rıhtım vinçlerinin uzaktan kontrol sistemi ile donatılması, tam otomasyona sahip liman giriş-çıkış sistemleri, gerçek zamanlı araç takip sistemi, konteyner takip sistemi, optik karakter okuyucu (OCR) ile otomatik konteyner tanıma sistemi gibi bir çok otomasyon sistemini hayata geçirdiği gibi bu farklı sistemlerin birbiriyle uyum içerisinde çalışabilmeleri için gerekli entegrasyonları da sağladı.

Gerçekleştirdiği çalışmalar ile kurumu için büyük yararlılık gösterip, kendi başarı hanesini de büyük puanlar ekleyen Yetkin’in iş hayatına başlangıcının ilkokul sıralarına kadar uzandığı edindiğim bilgiler arasında. Lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi’nde, üniversite öğrenimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Yetkin, sistem ve network alanlarında uzmanlaştıktan sonra web, mobil teknolojiler, M2M uygulama geliştirme, otomasyon sistemleri gibi farkı konularda hizmet vermiş. Çeşitli firmalarda farklı kademelerdeki yöneticilik deneyimi sonrasında 10 yılı aşkın sürecek lojistik sektöründeki yolculuğuna TNT lojistik bünyesinde başlayan Yetkin, son olarak Ceva Lojistik Türkiye ve Balkanlar IT Direktörlüğü görevinin ardından 2004 yılında Dubai merkezli DP World’e transfer olmuş.

Yurtiçinde böylesi mühim görevlerde bulunan, hizmetleri ile farklılık yaran Nafi Yetkin’in, yeni görev yeri DP World Avustralya’da da aynı istikrarı göstereceğine dair inancım tamdır. Yetkin’i bir kez de buradan da tebrik ediyorum ve başarılarının daim olmasını diliyorum. Nafi Yetkin’nin yaptıklarının başka Türk yöneticilere de ilham vermesini ve emsal oluşturmasını umut ediyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar