Ehlikeyfin dünyasından 7 başlık…

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konuları… 

Yelken tutkusu, kültür-sanat-gastronomi ile birleşince…

Bu sene bir festival havasında gerçekleştirilen 28. The Bodrum Cup’ta tekneler barışa, dostluğa yelken açarken karada onların dönüşünü bekleyenler fotoğraf seminerleri ve atölyelerine, söyleşilere, resim sergilerine, konserlere katılma fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında yapılan “Mavi Yolculuk Mutfağı” yemek yarışmasında ise tekne aşçıları, mutfaklarında ana malzemesi levrek ve ahtapot olan lezzetlere imza attı.
17-22 Ekim tarihleri arasında Era Bodrum Yelken Kulübü çatısı altında düzenlenen 28. The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta, charter teknelerinin yolcusuyla birlikte katılabildiği bir organizasyon. Bu nedenle bu yılki yarışlarda 125 yat, bin 500 deniz sevdalısı ile Ege’nin maviliklerini paylaştı.

Sirkeci Garı, bu kez çikolata severlere kucak açacak

Uluslararası İstanbul Çikolata Festivali, Sirkeci Garı’nda 11-14 Şubat arası gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında yerli ve yabancı çikolata firmalarının yer alacağı stantlarda çikolatanın hikâyesi, yapım ve tadım aşamaları konuşulacak; çikolata üzerine workshoplar, çikolatalı ürünlerin tadım günleri yapılacak. Festival süresince çocuklara ve ailelere özel etkinlikler de gerçekleştirilecek…

Mutfak Dostları bu kez Çiçek Bar’da buluştu

Çeyrek asırdır sinemacılara, sanatçılara, sinema sevenlere hizmet veren Çiçek Bar, bu kez Mutfak Dostları Derneği’nin üyelerini ağırladı. Gerçek adı Sinema Sevenler Derneği olan, Çiçek Film ve sahibi Çiçek Arif diye tanınan Arif Keskiner’den dolayı Çiçek Bar adı takılan mekândaki etkinliğin konsepti, “Dünden Bugüne Çiçek Bar Mönüsü ve Yeşilçam Müzikleri” idi…

Ehlikeyfin müzik keyfi Tekfen Filarmoni’den

Tekfen Filarmoni Orkestrası, Tekfen’in 60. kuruluş yıldönümünü konserlerle kutluyor.

2 Kasım’da Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda, 3 Kasım Perşembe günü ise İstanbul Zorlu PSM’de gerçekleşecek etkinliklerde yıldız isimler sahne alacak.

Orkestra, bu özel temsillerde, Yunan kültürü ve müziğini dünyaya tanıtan

Yunanistan’ın divası Alkistis Protopsalti ve etnik caz dünyasının önemli ismi

Lübnanlı Rabih Abou Khalil’e eşlik edecek. Konseri, klasik müziğin “harika çocuğu” olarak nitelendirilen Özbek Aziz Shokhakimov yönetecek.

Tekfen Filarmoni’nin daimi solistlerinden Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan ve Ercan

Irmak da etkinliklerde sahne alacak…

Uluslararası yarışmalar, uluslararası ödüller…

. Zorlu Center, bu sene 13.sü düzenlenen Stevie International Business Awards’tan 11 ödül ile döndü.

. Starwood Grubu’nun Premium markalarından “ The Luxury Collection”ın

Türkiye’deki ilk Resort Oteli “Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum”, seyahat ve yaşam stili dergisi Condé Nast Traveler uluslararası edisyon okuyucuları tarafından Avrupa’nın en iyi Resort Oteli olarak seçildi. Caresse, aynı seçimde dünya çapında ise en iyi 6. Resort Otel oldu.

. Mandarin Oriental ise aynı derginin okurlarının seçimiyle belirlenen 2016 Condé Nast Traveller Okuyucu Ödülleri'nde Avrupa, Türkiye ve Rusya’nın en iyi otelleri listesinde dokuzuncu sırada yer aldı.

. Ağustos 2016’da global olarak başlatılan daha sağlıklı yemek yeme alışkanlığı ve daha parlak bir gelecek için yaratıcı fikirlerin arandığı Electrolux Ideas Lab Yarışması’nda geri sayım başladı. Yarışmada ilk 50’de yer alan 4 fikir Türkiye’den.

Victorinox’tan sınırlı üretim çakı, Türkiye’de

Çakı ve bıçak markası Victorinox, özel tasarımlı çakı modeli Victorinox Climber Gold’u görücüye çıkardı. Türkiye’ye gelen limitli üretim çakılardan dünya çapında sadece 20 bin adet bulunuyor

“Sürdürülebilir Gıda için yol haritasını acilen belirlenmeli”

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, İstanbul Swissotel’de gerçekleştirildi. 40’ı aşkın konuşmacının ana salon ve paralel salon oturumlarda gıda sektörünü ilgilendiren tüm konuları ele aldığı etkinlik, gıda sektörünün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü tartıştığı bir platforma sahne oldu.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar