Etrafta dolaşan yeni siyaset dedikoduları

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Yerel seçim öncesi hem CHP, hem AK Parti ile ilgili söylentiler gündemde. CHP’de önemli isimlerin seçim sonuçlarına göre 1 Nisan günü bayrak açıp seçim kazanını kaynatacakları iddia ediliyor. AK Parti’de ise Gül ve Davutoğlu'nun 2 yeni parti girişiminden söz ediliyor.

Siyasi çevrelerde bir yandan yerel seçim konuları bir yandan da yeni parti oluşumları gündemde. Buna CHP çevresinde belediye başkan adaylıkları seçiminden memnuniyetsizliklerini alenen ortaya koyan Muharrem İnce-Gürsel Tekin-Akif Hamzaçebi’den bekleyenler var. AKP cephesinde ise Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı iki parti kurma hazırlığı içerisinde oldukları, toplantılar yaptıkları dedikoduları yapılıyor.

CHP kanadında beklenti, Ankara ve İstanbul gibi kentlerde belediye başkanlıklarının kazanılamaması halinde parti yönetimini değiştirmek için İnce-Tekin-Hamzaçelebi gibi isimler ile yerel seçimlerde bekledikleri adaylıkları elde edemeyenlerin yönetime karşı 1 Nisan’da bayrak açacakları yönünde. Benim görüştüğüm CHP’lilerden edindiğim izlenim de bu yönde. CHP cephesinde durum açık ve net,3 büyük kentten en az ikisinde belediye başkanlığı kazanılamazsa, partide seçim kazanı kaynayacak.

AKP cephesine geçerken bir iş insanı dostumun sorduğu soruyla başlayayım, ”Geçen seçimlerde AKP’nin yaptırdığı anketler hep çarşaf çarşaf medyada yer alırdı. Geçenlerde Numan Kurtulmuş her ay iki anket yaptırdıklarını açıkladı. Ama eskisi gibi medyaya yansıyan sonuçlar yok” diyordu. Gerçekten de merak edilen Ankara İstanbul seçimleriyle ilgili bile sadece laf olarak söylenen “öndeyiz” söylemi dışında, anket sonuçlarını görmedik.

Bu durumla ilgili partinin dışlanmış ak saçlılarından bazılarıyla konuştum. Gül’ün ve Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı söylentilerini duyduklarını, ama seçim öncesi bir hareket beklemediklerini söylediler. Yalnız birisi, “Gül temkinlidir, garantiye almadan harekete geçmez. Ama Davutoğlu kurduğu strateji merkezindeki çalışmaları nedeniyle yola çıkmış gibi görünüyor. Bana göre o seçimlerin ardından parti kuruluşunu her hâlükârda açıklayacaktır. Dönüşü olmayan yola girmiş görünüyor. Şu anda açıklamamasının nedeni seçimdeki bir olumsuzluğun kendisine fatura edilmemesi için” değerlendirmesini yaptı. “Peki, Erdoğan bunu nasıl karşılar?” diye sorduğumda, “Hoş karşılamayacağı ortada. Onun geçenlerde, 'yolda ayrılanlar geri dönemezler' söylemi üzerine Ak troller, bütün bu söylentilerde isimleri geçenlere karşı sosyal medyada çok sert eleştiriler yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar” dedi.

Bekleyelim ve 31 Mart yerel seçimlerinin Millet ve Cumhur ittifakı açısından sonuçlarını görelim. Bakalım çıkacak sonuçlar siyaset sahnesinde hangi fırtınaları estirecek, hangi yeni siyasal oluşumlara kapı açacak, B günün kapalı kapılar ardındaki söylentilerinin ne kadarı su yüzüne çıkacak.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar