Festivaller haftası

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? İnternette http:// www.dunya.com/ehlikeyf adresinde…

Urla, enginar ziyafetine bekliyor

Urla Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen Urla Enginar Festivali 28 Nisan Cuma günü başlıyor… Üç gün sürecek olan festival, gastronomi ve enginar uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirmeyi hedefliyor. Festival boyunca enginar yetiştiriciliği, enginar yemekleri ile ilgili sergiler, paneller, atölyeler ve yarışmalar yapılacak. Urla’nın mutfak zenginliğinin öne çıkarılması amacı ile yöreye özgü enginarlı yemek tarifleri, Türk ve yabancı şefler ile atölye çalışmaları ve tadım etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Ehlikeyf, 10 gün caz dinleyecek

Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca konserlerin yanı sıra caz, blues, elektronik, rock gibi türler arası farklı deneyimlere ev sahipliği yapacağı Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu sene ilk kez düzenlenen Zorlu PSM Caz Festivali’nde Grammy Ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito aynı sahneyi (3 Mayıs) paylaşacak. Norveçli saksafoncu Jan Garbarek (5 Mayıs), farklı coğrafyaların enstrümanlarına kendi yorumunu taşıyan Stephan Micus (10 Mayıs) da festival programında yer alacak isimler arasında olacak.

Etkinlik süresince konsept partiler, paneller, atölyeler de müzikseverleri bekleyecek. Zorlu PSM Caz Festivali’nde ağırlanacak birçok isme festival kapsamında plak pazarı, açık hava etkinlikleri, film ve belgesel gösterimleri de eşlik edecek.

İstanbul, hafta sonu sokak lezzetleri kokacak

Beef&Fish Sokak Lezzetleri Festivali müzik gruplarının canlı sahne performansları ve DJ’lerin katılımıyla 29-30 Nisan cumartesi-pazar günleri gerçekleştirilecek. Etiler Sanatçılar Parkı’ndaki etkinliğe katılım ücretsiz olacak…

Kök boyadan bez bebeğe atölyeler meraklılarını bekliyor

Türkiye’de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan “Heritage İstanbul” fuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü desteği ile 27-29 Nisan tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. Üç gün boyunca düzenlenecek eş zamanlı konferanslarda ulusal ve uluslararası duayenleri, kurum temsilcilerini ve uzman akademisyenleri ağırlayacak etkinlik, birbirinden eğlenceli atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak.

Kahvaltı tutkunları Sirkeci’de buluşacak

Ege, Karadeniz lezzetlerinden Gaziantep’in katmerine yöresel kahvaltılıklar, klasik kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinler, peynirler ve reçeller, organik, glutensiz, vegan, vejetaryen ve çocuklara yönelik kahvaltı ürünleri, şeflerden gurme lezzet alanlarında sunumlar ve tadımlar 1314 Mayıs’ta Sirkeci Garı’nda düzenlenecek Breakfast Kahvaltı Festivali’nde lezzet severleri bekleyecek.

Liman’dan gelen tatlar

İstanbul Modern Restoran, “Liman” sergisine özel yeni bir mönü hazırladı. “Liman’dan Gelen Tatlar” mönüsünde Karaköy liman esnafının, denizcilerin tercih ettiği lezzetler yer alıyor

Armada Otel’de rembetiko gecesi

İlki, geçtiğimiz Şubat sonunda, Apokries Rum Karnavalı ile birlikte yapılan Rembetiko gecelerinin ikincisi, 28 Nisan Cuma akşamı Armada Salon’da tekrarlanıyor. Program 20.00’de başlayacak konser, yemek ve performans ile devam edecek.

Sakız ağaçları güvenli ellerde

TEMA Vakfı’nın, Falım Markası desteği ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü Sakız Ağacı Klon Parkı Projesi tamamlandı. Damla sakızı ağaçlarını gelecek nesillere aktaracak Sakız Ağacı Klon Parkı Projesi’nde 108 adedi erkek, 16 adedi dişi olmak üzere 124 klondan 935 adet fidan klon parkına dikildi.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar