Fiziksel mağazalar için çevrimiçi pazarlama önerileri

Stefano Maruzzi
Stefano Maruzzi GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı

KOBİ’ler Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturuyor. Ancak RedShift’in GoDaddy için yaptığı araştırmaya göre Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 47’sinin hala bir web sitesi yok. Fiziksel mağazalar ekonominin bel kemiği olmaya devam ediyor ancak bu devirde rekabet edebilmek için çevrimiçi olmak ve hatta çevrimiçi pazarlama şart.

Gerek restoran gerek mağaza sahibi olun müşterilerinizi fiziksel olarak karşılayan bir kapınız varsa bu basit çevrimiçi pazarlama önerileri ile mağazanızın dijital varlığını oluşturabilir ve fiziksel faaliyetlerinizi dijitalle destekleyebilirsiniz:

1. Alan adı satın alın

Gerçek dünyada gayrimenkulünüz var; dijital dünyada neden olmasın? Çevrimiçi varlığınızın olması, işinizin sürdürülebilir olması yönünde bir adım daha attığınız anlamına geliyor. Web sitesi oluşturmanın ilk adımı, çevrimiçi adresini, yani alan adınızı seçmek ve satın almak. O yüzden adınızı internete taşıyın ve dijital dünyadaki yerinizi belirleyin.

Alan adı kaydınızı yaptırırken işinizi ne tür bir alan adının en iyi şekilde temsil edeceğini düşünmeyi ihmal etmeyin. Büyük ihtimalle .COM ve .NET gibi bir alan adı uzantısını tercih edeceksiniz ancak yeni alan adı uzantılarını da değerlendirerek iş yerinizin lokasyonu ve iş alanınıza göre fark yaratmanızı sağlayacak bir alan adını da seçebilirsiniz. Örneğin, .ISTANBUL ve .CLUB gibi alan adı uzantılarını değerlendirdiniz mi?

2. Web sitesi oluşturun

Web sitesi oluşturmak biraz fiziksel mağazanızı kurmaya ve donatmaya benziyor. Hikayenizi anlatacağınız, müşterileriniz ve topluluklarla iletişime geçmenizi sağlayacak sanal vitrininizi oluştururken pek çok farklı çözüm arasından seçebilirsiniz. Müşterilerle yüz yüze etkileşim kurmaya odaklı, fiziksel bir mekandan faaliyet gösteren işletmeler için web sitelerini basit tutmak önemli.

Bir “Hakkımızda” sayfası oluşturun ve adresinizle iletişim bilgilerinizin her sayfada görünür olmasına dikkat edin, bu arada çalışma saatlerinizi belirtmeyi de unutmayın. Bunlara ek olarak video içeriklerin giderek daha fazla rağbet görmesinden de yararlanarak insanların işletmenize göz atmasını sağlayabilirsiniz.

3. Yerel yorum sitelerine katılın

İnsanlar, yeni bir yer veya belirli bir hizmet arayacakları zaman genellikle önce internette arama yapıyor. Örneğin akşam yemeği için bir restoran ararken Foursquare gibi platformları kullanmanın oldukça popüler olduğunu görüyoruz çünkü insanlar, diğer insanların fikirlerine güveniyor. Çevrimiçi bir yorum, bir arkadaşınızın kişisel tavsiyesi kadar etkili olabiliyor. Potansiyel bir müşterinin mahallenize gelmişken dükkanınıza denk geleceği ihtimaline her zaman güvenemezsiniz. İnsanları çevrimiçi yorum yazmaya teşvik etmeniz, işletmenizin daha görünür kalmasına yardımcı olabilir.

4. Çevrimiçi reklamlardan ve kupon pazarlamasından faydalanın

Facebook, Twitter ve Google Adwords gibi platformlarda reklam vererek çok fazla insana ulaşabilirsiniz. Bir arama motoru kampanyası ile işletmenize özel anahtar kelimeleri giren insanların sizi daha kolay bir şekilde bulmasını sağlayabilirsiniz.

Unutmayın, insanlar iyi bir kampanyaya bayılırlar. Grupanya gibi platformlar üzerinden indirim kuponları vererek önceden işletmenize ilgi göstermemiş olan insanların dikkatini çekebilir ve sonrasında onların müdavim olmaları için çalışabilirsiniz.


Stefano Maruzzi Kimdir?

Londra’da yaşayan GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, GoDaddy’nin İngiltere, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi açılımına liderlik etmektedir. Maruzzi ve ekibi, KOBİ’lerin dijital kimliklerini oluşturmalarına ve online faaliyetlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmaya odaklanmıştır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar