İş e-postanız düşündüğünüzden daha önemli olabilir

Stefano Maruzzi
Stefano Maruzzi GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı

Profesyonel bir e-posta adresinizin olması en az markanızın ismini seçmek kadar önemli; sonuçta e-postanız “gönder”e her tıkladığınızda işletmenizin tanıtımını yapıyor. Günümüzde, özellikle profesyonel ortamlarda, e-posta en sık kullanılan iletişim yöntemlerinden biri. Alan adınızı seçip, web sitenizi kurarak çevirimiçi varlığınızı geliştirdikçe, işinizin alan adını kullanarak alacağınız profesyonel e-posta adresiniz markanızın bilinirliğini artıracağı gibi güvenilirlik de sağlayacaktır.

İşletmenizin boyutu ne olursa olsun [adınız]@[alanadı].com şeklinde bir e-posta adresi Gmail veya Hotmail gibi ücretsiz servislerden alınan e-posta adreslerinden çok daha güvenilir duracaktır. Jenerik bir e-posta adresi yerine işletme adınızla bağlantılı, kendi e-posta adresinizden mail atarak müşterilerinize profesyonel ve resmi bir işletme olduğunuz mesajını verirsiniz. Aynı zamanda da her mesajlaşmanızda işletmenizi desteklemiş olursunuz. Üstüne üstlük, profesyonel bir e-posta adresi almak oldukça kolay ve ekonomik!

Profesyonel bir e-posta adresinin doğru seçim olduğuna hala inanmadıysanız sizi hem gerekli, hem de basit olduğuna ikna edecek beş neden sunabiliriz:

1- Doğru ilk izlenimi vermenize yardımcı olur

Profesyonel bir e-posta adresiniz yoksa müşterilerinizi güvenilir ve resmi bir işletme olduğunuza inandırmanız zor olabilir. Ücretsiz, jenerik bir e-posta adresi müşterilerinizin kafalarında soru işaretleri oluşturacak, oturmuş bir işletme yerine onları kandırmaya çalışan birisiyle konuştuklarını düşündürtecektir. Profesyonel bir e-posta adresi işletmenizin gerçek ve kalıcı olduğunu gösterir. Günümüzde müşteriler onlarla profesyonel bir e-posta adresi aracılığıyla konuşmanızı beklerler.

2- Size iyi anlamda kurumsal bir imaj verir

Ücretsiz, jenerik bir e-posta adresi kullanmak sizi amatör gösterirken, profesyonel bir e-posta adresine sahip olmak deneyimli görünmenizi kolaylaştıracak ve markanızın bilinirliğini artıracaktır. Özellikle küçük işletmelerin çevirimiçi dünyada ciddiye alınabilmeleri için profesyonel e-posta adresi vazgeçilmez sayılabilir; profesyonel bir e-posta adresi edinecek kadar kendini ciddiye almayan bir işletmeyle çalışmak isteyen müşteri sayısı oldukça az olacaktır.

3- Kendi markanızı tanıtın, e-posta sağlayıcınızı değil

Neden kendi markanızın ve alan adınızın reklamını yapmak yerine e-posta sağlayıcınızınkini yapasınız ki? Kendi e-posta uzantınıza sahip olmak hem çevirimiçi varlığınızı kuvvetlendirir, hem de müşterilerinizin markanıza dair göreceği ilk şeylerden biridir. Böylece müşterileriniz sizi e-posta sağlayıcınızla değil, kendi işletmenizle özdeşleştirir. İşletmenizin ismi her görüldüğünde daha da tanınır hale gelecektir.

4- Güven oluşturur

Güven, sadık bir müşteri kitlesi oluşturmak için çok önemlidir. Müşteriler sizden bir ürün veya hizmet satın almadan önce güvenilir, sağlam bir işletme ile çalıştıklarından emin olmak isterler. Profesyonel bir e-posta adresi sayesinde müşterileriniz iletişiminiz sırasında sizi rahatça tanırlar ve işletmenizle bağdaştırırlar. Aynı zamanda profesyonel bir e-posta adresi onlara dolandırıcı değil, gerçek bir işletme olduğunuz gösterir. Profesyonel bir çevirimiçi varlık müşterilerinizi rahatlatır ve işletmenize güvenmelerini sağlar.

5- Düşündüğünüz kadar zor veya pahalı değil

Profesyonel bir e-posta adresinin tüm avantajlarını düşündüğünüzde pahalı, karmaşık veya zor olduğunu varsayabilirsiniz ama aslında çok basit ve ekonomik. Alan adınızı seçtikten sonra sağlayıcınızdan ufak bir ücret karşılığı profesyonel bir e-posta adresi alabilirsiniz. Çoğu sağlayıcı aynı alan adı üzerinden farklı birçok adres verir - bu sayede hem sizin hem de çalışanlarınızın markanızın adını taşıyan e-posta adresleri kullandığından emin olabilirsiniz. Farklı bölümler için de farklı e-posta adresleri almayı düşünebilirsiniz (satis@alanadi.com, info@alanadi.com vs.), böylece doğru soruların doğru insanlara ulaştığından emin olabilirsiniz.

İletişimimizin çoğunun dijital ortamda geçtiği şu günlerde profesyonel bir e-posta adresi işletmeniz için vazgeçilmez olacaktır. Profesyonel bir e-posta adresi çevirimiçi varlığınızı ve markanızı oluşturmanın gerekli bir adımı olmasının yanı sıra markanızı profesyonel göstermenin kolay bir yoludur. Kaçırıp geride kalmayın!


Stefano Maruzzi Kimdir?

Londra’da yaşayan GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, GoDaddy’nin İngiltere, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi açılımına liderlik etmektedir. Maruzzi ve ekibi, KOBİ’lerin dijital kimliklerini oluşturmalarına ve online faaliyetlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmaya odaklanmıştır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar