KOPGENÇ, bin 500 genci Karaman’da buluşturacak

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ
Yıldız DOĞRUER YEMİŞ KONYA'dan yildiz.dogruer@dunya.com

Konya Ovası Projesi (KOP) bölgesinde festival heyecanı başladı. Bu yıl ilk kez 8-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek KOPGENÇ Festivali kapsamında 60’ın üzerinde ülkeden ve 81 ilimizden bin 500 genç Karaman’da misafir edilecek. 

Her yıl KOP bölgesinde yer alan 4 ilden birinde gerçekleştirilecek festivali KOP Bölge Kalkınma İdaresi koordinasyonunda Başbakanlık Tanıtma Fonu, Karaman Belediyesi, Karaman Valiliği, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı birlikte düzenliyor. 

Festival kapsamında gençler atölyeler, paneller, fuar etkinlikleri, sergiler, kültür-sanat aktiviteleri ve eğitimlere katılacak. Festival, farklı kültürler, ülkeler, diller ve dinlerin hoşgörü kültürüyle buluşmasını amaçlıyor. 

KOPGENÇ Festivali Koordinatörü Ahmet Katıksız, daha önce GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda çalışırken GAPGENÇ Festivalini düzenlemiş. Halen KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nde çalışıyor ve KOPGENÇ için Konya, Karaman, Aksaray, Niğde illerinde üniversite gençliği ile festival hazırlıklarını sürdürüyor. KOPGENÇ’in gençlerin eğlenirken öğrendiği bir festival olmasını hedefl ediklerini belirten Katıksız, “KOP Bölgesi’nde yeni bir hayalin peşinden gidiyoruz. 60’ın üzerinde ülkeden ve 81 ilimizden bin 500 genci bu yıl hoşgörünün, Yunus Emre’nin diyarı Karaman’da misafir edeceğiz. Dünyanın farklı yerlerinden yollara çıkan gençlerle; ben, sen, o demeden biz diyerek buluşacağız. Amacımız dünya insanlarının unuttuğu hoşgörüyü yeniden hatırlatmak. Farklı kültürler, diller, inançlar ve renklerle gökkuşağının ahengini oluşturacağız. Amacımız insan yaşamına dokunmak. Eğer birileri fuar alanında gençlik STK’larından birini tanır, konferanslarda yaşamını değiştirecek bir kapı aralar, panellerde ufkunu zenginleştirecek düşüncelerle buluşur, farklı ülkelerden bireylerle dostluk köprüleri kurabilirse amacımıza ulaşmış olacağız” diyor. 

4 gün sürecek olan KOPGENÇ Festivali’nin tüm KOP bölgesinde ve özellikle Karaman’da ciddi bir turizm hareketliliği yaratacağını düşünüyorum. Herkesi, bölgemize çok şeyler katacağını düşündüğüm KOPGEN Festivali’ne bekliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar