Yılın kadınları !f İstanbul’da buluşuyor!

Faruk ŞÜYÜN
Faruk ŞÜYÜN ODAK kitap@dunya.com

İki binli yılların başları. O zamanlar AFM sinemaları vardı. Bir zamanlar çok gittiğimiz, yalnız harika filmler değil, muhteşem konserler de izlediğimiz Beyoğlu’ndaki Fitaş da bunlardan birisi olmuştu geçen seneler içinde yaşanan değişimler sonucu. Yine güzel filmler göstermeye devam ediyorlardı. Bizim kuşak için çok anlamlı mekânlardan birisiydi orası ve !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin doğuşuna da tanıklık ederek yine unutulmaz bir anı daha bırakacaktı. Festival, bundan 16 yıl önce 35-40 filmle orada başlamış, daha ilk senesinde 20 bin izleyiciyle neredeyse bir rekor kırılmıştı.

2002’den bu yana 15 yıl geçti, bugün festival 16 yaşında. Bu sene İstanbul’da 16-26 Şubat, Ankara ve İzmir’de ise 2-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek… Sinemaseverler bu seneki programı ve sürprizlerini merakla bekliyorlar… İşte onları memnun edecek bir haber, !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nden tüyolar gelmeye başladı: İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde gerçekleştirilecek !f İstanbul bu sene yılın merakla beklenen filmlerinin galalarına ev sahipliği yapacak…

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilecek filmler arasında dünya sinemasının önde gelen kadın yönetmenlerinin yönettiği ve özellikle kadın oyuncuların performanslarıyla çok konuşulan yapımlar da dikkat çekiyor.

“Belle épine” ve “Grand Central” filmleriyle ödüller toplamış Rebecca Zlotowski’nin Natalie Portman ve Lily-Rose Depp’i buluşturan fantastik filmi “Planetarium” İstanbul’da ilk kez !f İstanbul’da gösterilirken; Dogma 95 akımıyla başlayan kariyerini “An Education/Aşk Dersi”, “One Day/Bir Gün” gibi popüler filmlerle sürdüren Danimarkalı kadın yönetmen Lone Scherfig’in Gemma Arterton ile Sam Clafl in’i başrole taşıyan romantik komedisi “Their Finest” ve !f seyircisinin “Wendy and Lucy”, “Night Moves” ile de yakından tanıdığı, Kelly Reichardt’ın, Michelle Williams, Kristen Stewart, Laura Dern ve özellikle Lily Gladstone’un oyunculuklarıyla da çok konuşulan son filmi “Certain Women”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da seyirci önüne çıkacak...

Etkinlikle ilgili tüyolar şimdilik bu kadar… Ama merak etmeyin, !f İstanbul’un tam programının açıklanmasına yalnızca 20 gün kaldı. 26 Ocak’ta duyurulacak filmlerin ve etkinliklerin biletleri İstanbul için 3-5 Şubat tarihlerinde, Ankara ve İzmir için ise 17-19 Şubat tarihlerinde Biletix’te yüzde 10 indirimle ön satışa çıkacak.

Festival biletleri sinema gişelerinden de satın alınabilecek. Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel olarak hazırlanan “Maximum Film” ve “Maximum Müzik” paketleri ile biletlerde yüzde 50 indirim ayrıcalığı sunulacak. İş Bankası Maximum Kart sahipleri, “Maximum Film” paketiyle en az 4, en fazla 20 adet festival sinema biletini, “Maximum Müzik” paketiyle ise en az 2, en fazla 6 adet parti biletini yüzde 50 indirimle satın alabilecekler. Paket almayı tercih etmeyen kart sahipleri için de film ve parti biletlerinde ön satışta yüzde 20 indirim ayrıcalığı sunulacak.

Ben, festivalle ilgili haberleri günü güne izlemek istiyorum, medyada yayınlanacak haberleri bekleyemem diyorsanız !f İstanbul ile ilgili güncel bilgileri festivalin Facebook, Twitter ve Instagram, Snapchat ve Periscope hesaplarından takip etmek mümkün. !f İstanbul’u sosyal medyada @ifistanbul adresinden izleyebilir, paylaşımlarınızı #if2017 ve #ifteizledim etiketiyle yaparak sinema tutkunlarının koyu sohbetlerine katılabilirsiniz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar