Denizli ihracatta KGF ve Eximbank ile büyüyecek

Denizlili ihracatçıları KGF ve Eximbank olanakları hakkında bilgilendirme toplantısında konuşan Denizlili İhracatçılar Birliği Başkanı Kocasert "Ancak daha fazla ihracat yaparak başımızı dik tutabiliriz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Denizlili sanayici ve ihracatçılarla bir araya gelerek, kurumlarının üretim ve ihracata yönelik verdiği destekleri anlattı.

Süleyman KOCASERT:
2017'ye hızlı başladık ihracat yüzde 20 arttı

Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye'nin ihracatının yüzde 15 arttığı ocak ayında, Denizli'nin ihracatının yüzde 20 arttığını söyledi. İhracatçıların, finansmana erişimi kolaylaştıkça daha fazla ihracat yaptıklarını ifade eden Kocasert, "Ancak daha fazla ihracat yaparak başımızı dik tutabiliriz" ifadelerini kullandı.

İnovasyon, tasarım ve markalaşmaya önem vermeden maliyetin düşürülemeyeceğinin altını çizen Kocasert, büyümenin sınırlı kalacağını, bu süreçte KGF ve Eximbank desteklerinin önemine işaret etti. Eximbank'ın sermayesinin 10 milyar liraya çıkarılmasının sistemi rahatlatacağına değinen Kocasert, "2016'da yapılan düzenlemelerle dünyanın en etkili Eximbank'ına kavuştuk. Bürokrasiden korkmayın önünüze konulan imkanları yeterince kullanmamak bizim eksikliğimiz" diye konuştu.

İSMET GERGERLİ:
Denizli daha çok üretsin biz de yanında olalım

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, KGF'nin yapısının güçlendirilmesiyle ortaya çıkacak 250 milyar liralık kredi hacminde, Eximbank kredilerinin ağırlıklı olacağını bildirdi. Gergerli, "Bundan sonra Denizli daha çok üretsin, daha çok ihracat yapsın bunun için de ihtiyacı olan krediyi en uygun şekilde Eximbank'tan istesin biz de onlara garanti verelim, daha ucuz kaynağa erişsinler istiyoruz" dedi.

ADNAN YILDIRIM:
Güney Kore'den sonra ihracata en fazla destek Türkiye'den

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Eximbank'ın hem kredi verdiğini hem de sigorta ve sevk sonrası işlemler yaptığını söyledi. Denizli irtibat bürosunun şube haline getirileceğini belirten Yıldırım, Türkiye'nin G. Kore'den sonra ihracata en fazla destek veren ikinci ülke olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir