Simitçi Dünyası ihracatta ivmeyi KGF desteğiyle yakaladı

Büyüme sürecinde işletme sermayesi ihtiyacını KGF ve Eximbank desteğiyle karşılayan Simitçi Dünyası, belirlediği iddialı hedeflere bu finansman desteğinin verdiği güvenle erişmeyi öngörüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat Erdem tarafından 2012 yılında kurulan Simitçi Dünyası, 5 yıl gibi kısa bir zaman diliminde yurt içi ve yurt dışında 100’ün üzerinde şubeye ulaşma başarısı yakaladı. Bu başarısını aynı zamanda yaptığı yenilikçi üretime borçlu olan Simitçi Dünyası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı için 400’ün üzerinde şube sayısına ulaşma yönünde kendisine iddialı bir hedef koymuş durumda. Büyüme sürecinde işletme sermayesi ihtiyacını KGF ve Eximbank desteğiyle karşılayan Simitçi Dünyası, belirlediği iddialı hedeflere bu finansman desteğinin verdiği güvenle erişmeyi öngörüyor.

Simitçi Dünyası markasının yaratıcısı Murat Erdem, Türkiye genelinde işletmelerin ciddi şekilde finansmana erişim sorunu bulunduğunu belirtirken, istihdamın yüzde 80’e yakın kısmını karşılayan KOBİ’lerin uzun vadeli kredilere ulaşmasının çok zor olduğunu söyledi.

İşletmelerin gerek üretim, gerekse istihdamı arttırmak için finansmana ihtiyaçları olduğunun altını çizen Erdem, eş zamanlı olarak ihracatın arttırılması için de gerekli olan rekabetçi maliyetlerin, yine finansman maliyetinin düşürülmesiyle sağlanabileceğine vurgu yaptı.

Tam da bu noktada KGF’nin devreye girdiğini belirten Murat Erdem, yurtdışındaki mağazalara yapıkları ihracatın finansmanında, KGF ve Eximbank desteklerinden yararlandıklarını bildirdi. KGF sayesinde Eximbank üzerinden kolay ve düşük maliyetli finansmana eriştiklerini anlatan Erdem, “Burada KGF’nin rolü son derece önemlidir. KOBİ’lerin teminat sorunu büyük oranda çözülmüş, çok hızlı, kolay ve düşük maliyetli finansmana ulaşarak işletmelerin önünü açmıştır” dedi.

Bankaların teminat talepleri minimize edildiği için, bankalar yönünden KGF teminatlarının daha fazla tercih edilir olduğunu aktaran Murat Erdem, “Bu da finansman maliyetinin düşmesine sebep olmuştur. Diğer taraftan KGF tahsis sürelerini kısaltarak finansmana erişimi hızlandırmıştır” diye konuştu.

Gerek ihracatçı KOBİ’lerin gerekse yurtiçi üretimde bulunan şirketlere, KGF’nin sağladığı finansman kolaylığı imkanlarını değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Erdem, “KGF üzerinden bu imkanları değerlendirmek son derece faydalı olacak, hiçbir prosedüre uğraşmadan hızlı, kolay en önemlisi düşük maliyetli finansmana rahatça ulaşacaklardır” ifadelerini kullandı.

Tesislerinde günlük 300 bin simit üretimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Murat Erdem, halen yurtiçinde ve yurtdışında 100 şube ile hizmet verdiklerini, inşa halindeki şubeleri tamamlandığında 115 sayısına ulaşacaklarını bildirdi.

Erdem, yurtdışında; Hollanda, Almanya, Arabistan , Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Avusturya, Dubai, İsviçre gibi ülkelerle çalıştıklarını, 2023 yılında ise toplam şube sayısını 400’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kısa sürede yakaladıkları başarının en önemli unsurunun yenilikçi üretim yapıları olduğuna dikkat çeken Murat Erdem, simitin 7’den 70’e herkes tarafından tüketilen bir ürün olmasının da işlerin kolaylaştırdığnı ancak Simitçi Dünyası olarak simitin yanına herkesin damak tadına hitap eden değişik ürünler koyduklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir