"Kriptolu telefonları bile dinlediler"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında ses kayıtları için "kendi kurdukları dublajını da kendilerinin yaptığı ses kayıtlarını servis ettiler" derken kriptolu telefonların dinlendiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Dün gece internete düşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın konuşmasını içeren ses kayıtlarının ardından Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, kriptolu telefonların bile dinlendiğini vurgularken TÜBİTAK'ta yeniden yapılanmaya gideceklerini söyledi.

Erdoğan, "İşte en son TÜBİTAK olayı aynen bu durumda. TÜBİTAK’ta yeni bir yapılanmaya bakanımız gidiyor. Çok enteresan devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar, bu kadar bunlar alçak.

Yani bir cumhurbaşkanı başbakanla konuşamaz, konuştuğu anda dinleniyor. Nerede? orada, merkezi orada. Bakın değişiklik yapıldığı anda hopladılar. Kendi gazeteleriyle bunu farklı yere çekmeye başladılar" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

Grup toplantımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Grup toplantımıza katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, coşkunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Yarın yani 26 Şubat’ta Hocalı katliamının üzerinden 22 yıl geçmiş olacak.

Ermenistan kuvvetleri Karabağ’da maalesef insanlık dışı katliamlara imza attılar. En trajik olanı Hocalı’da yaşandı. 106’sı kadın 83’ü çocuk 613 kişi şehit edildi. Katliamda hayatını kaybedenler Azerbaycan’ın evlatları olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır.

Bu büyük acıyı bizler de yüreklerde yaşıyor, Hocalı’da katledilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. İstanbul’da Hocalı katliamını protesto eden bir grubun ırkçı slogan atmalarını kınıyorum. Irkçılığın panzehiri ırkçılık değildir. Irkçı söylemlerden herkesin sakınması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

27 Şubat’ta eski Başbakanlarımızdan değerli bir siyasetçi ve bilim insanı Necmettin Erbakan üç yıl önce bir 27 Şubat günü hakka yürümüştü. Merhum hocamızı da rahmetle yad ediyor, dua ediyoruz.

28 Şubat'ı hafızalardan silemeyecekler

Bu hafta Cuma günü, bir kara günün, demokrasi tarihimizdeki kara bir lekenin yani 28 şubat müdahalesinin 17’nci yıl dönümüne ulaşıyoruz. 28 Şubat sadece siyaseti seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza memurlara öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacak. 28 Şubat müdahalesi 2001 krizinin oluşumuna hazırladığı zeminle Türkiye’nin kazanımlarını heba eden bir girişim olarak hafızalardan silinmeyecek.

Yeni bir darbe girişimine destek veriyorlar

Yargıdan daha önce aziz milletimiz bu müdahaleyle ilgili kararını verdi. Sorumluları gördü. Vicdanında onların hepsini mahkum etti. Meselenin üzücü tarafı şudur, milletimize bu zulmü yapanlar aslında sokağa dahi çıkacak yüzlerinin olmaması gerekir. Ağır bedeller ödetenlerin aynaya baktıklarında yüzlerinin kızarması gerekir. Ancak özellikle bugünlerde işte bu kişilerin, çevrelerin, bırakın yüzlerinin kızarmasını utanmazca yeni bir darbe girişimine omuz verdiklerini görüyoruz.

Aynı medya, aynı manşetlerle bir kez daha demokrasiye karşı saldırıya geçti. Aynı yazarlar aynı edepsizlikle milli iradeyi aşağılamaya başladı. 28 Şubat’ın malum iş veren örgütleri pişkinlik içinde son darbe girişimine destek vermeye, bedel ödetecek adımlar atmaya başladı. Bu ülkede defalarca darbe yaşamış, darbenin yanında yer almış, destekler tarihlerine kara bir leke olarak yapışmış partilerde bir kez daha eğilmeye başladı.

68 yıldır kimin yöneteceği tartışılıyor

1946 yılından bugüne kadar Türkiye’de siyaset merkezli tartışmaların neredeyse tamamı Türkiye’yi kim yönetecek sorusu etrafında şekillenmiştir. Türkiye’de tam 68 yıldır bu tartışılıyor.

Kimin yöneteceği tartışılıyor. Esasen Gazi Mustafa Kemal 22 Nisan 1920’de TBMM’nin açılacağını duyurduğu telgrafta, Türkiye’yi kimin yöneteceğini ortaya koymuştu. 23 Nisan 1920’den itibaren TBMM’nin tüm sivil ve askeri makamların üzerinde yegâne karar mercii olduğu söylemişti.

1946 hatta 1950 yılına kadar maalesef bu karar uygulanmadı. CHP seçimlere tek parti olarak girdi, iki kez çok partili seçim denendi. Ancak açık oy gizli tasnifle kazanan yine CHP oldu.

Statüko partiyle paylaştılar

Merhum Menderes’in 1950’de iktidara nasıl yürüdüğünü unutmayın. Yeter, bu şekilde yola çıkmış, yeter söz milletindir. Evet 1950’den itibaren milletin hür iradesi sandığa yansımış, demokrasi millet iradesi olarak tecelli etmeye başlamıştı. 27 Mayıs 1960’ta birileri çıktı ne dediler? Türkiye’yi millet yönetemez, biz yöneteceğiz diyerek yönetime el koydular. 12 Eylül’de aynısını yaptılar. 28 Şubat'ta aynısını yaptılar. Milletin iradesinden yetkiyi aldılar.

Şu hususun altını özellikle çiziyorum. Yönetime el koyanlar, iktidarlarını başka çevrelerle paylaştılar. İş dünyasıyla, medyayla, belli STK’larla paylaştılar, elitlerle seçkinlerle çetelerle, CHP ile, statüko partiyle paylaştılar. Bir tek kesimle paylaşmadılar, milletle asla paylaşmadılar. Yargısal kurumlarla millet iradesini dar bir çerçevede tuttular. İşte 14 Ağustos 2001’de AK Parti’ye kurarak biz itirazımızı dile getirdik. Yeter dedik, söz de karar da milletindir dedik.

Kimseyle paylaşmayız

Biz AK Parti’yi kurarak Türkiye’yi kim yönetecek sorusuna kesin ve net bir cevap verdik. Ve şu münakaşaya kesin bir nokta koyduk. Evet 1920’de ifade edildiği gibi Türkiye’yi sadece ve sadece millet yönetir dedik.

Bu ülkenin sahibi 77 milyon aziz millettir. Siyasetin sahibi millettir. Bütün kurumların sahibi de millettir. Açık ve net olarak ifade ediyorum, Türkiye’yi yönetme iradesini hiç kimseyle, hiçbir grupla, hiçbir çete ve mafyayla biz asla paylaşmadık, paylaşmayız.

Türkiye’yi yönetme iradesini hiçbir sermaye grubuyla, medya patronuyla, örgütle bugüne kadar paylaşmadık. Bundan sonra da paylaşmayız. AK Parti’yle birlikte millet bir kez daha yönetime el koymuştur.

Her sandıkta milletten tokat yediler

Hiç kimse milletten bu iradeyi alamaz. Milletin bu iradesine ortak olamaz. Paydaş olamaz. Şu anda bu üzeri artık küllenmiş, tarihin çöplüğünde kalmış tartışmayı canlandırmak isteyenler var. Türkitye’yi kim yönetecek sorusunu tekrar gündeme taşıyıp milletin iradesini gasp etmeye çalışanlar var. Bunların utanmaz olduklarını söylemiştim. O kadar pervasızlar ki, köşelerinden milleti aşağılamaya başladılar.

Sivas’ta Yozgat’ta Afyon’da Kütahya’da on binlerce toplanan mahşeri kalabalığı koyun sürüsü olarak niteleyecek kadar edebini izanını yitirenler var. birileri çıkmış şunu söylüyor. “Yahu diyor biz haftalardır yolsuzluğu dile getiriyoruz, ama anketlerde yine AK Parti önde. Bu koyun sürüsü millet bizi duymuyor.”

İşte 62 yıldır bu zihniyetler. Her sandıkta milletten tokat yediler, ama bir türlü kendilerine gelemediler. Millet artık bunların ciğerini okuyor ciğerini.

[PAGE]

Koyun sürüsü olarak nitelendirdiler

Sivas’ta Yozgat’ta Afyon’da Kütahya’da on binlerce toplanan mahşeri kalabalığı koyun sürüsü olarak niteleyecek kadar edebini izanını yitirenler var. birileri çıkmış şunu söylüyor. “Yahu diyor biz haftalardır yolsuzluğu dile getiriyoruz, ama anketlerde yine AK Parti önde. Bu koyun sürüsü millet bizi duymuyor.”

İşte 62 yıldır bu zihniyetler. Her sandıkta milletten tokat yediler, ama bir türlü kendilerine gelemediler. Millet artık bunların ciğerini okuyor ciğerini.

Attıkları her manşetteki maksatlarını millet çok iyi görüyor. Yaptıkları açıklamaları millet çok iyi okuyor. Omurgasızlığı millet çok iyi hissediyor. İşte bu aziz millet bunlarla iktidarlarını asla paylaşmak istemiyor. Siz bu ülkenin başbakanını astınız, bu millet sizi asla affetmeyecek. O eski günlerde artık geride kaldı. iradesine sahip çıkıyor, reyine sahip çıkıyor, hükümetine sahip çıkıyor. Sağduyusuyla ağır başlılığıyla meydanlara çıkıp sandığa gidip söyleyeceğini net şekilde söylüyor.

Millet kabına sığmıyor

Ben siyasi hayatımda Sivas’ı böyle görmedim, böyle bir meydan miting yaptık. Yozgat’ı böyle görmedim. Afyon’u böyle görmedim, bambaşka bir coşku. Millet artık kabına sığmıyor. 30 Mart’ı heyecanla hasretle coşkuyla bekliyor. 30 Mart yeni bir milad olacak. Millet iftiralara itibar etmiyor. Bu millet bunların darbe girişimlerine çok net olarak görüyor ve cevabını veriyor. İşte bugün olduğu gibi millet hükümetine partisine sımsıkı sahip çıkıyor.

17 Aralık komplosu

17 Aralık komplosu tam anlamıyla millet iradesini gasp etme komplosudur. 12 yıldır AK Parti döneminde milletle iktidarı paylaşamayanlar, son bir hamle yaparak, iktidarı çalmak istemişlerdir. İşte biz buna dur dedik. İşte biz bunu engelledik. Bir şeyi açık açık ifade edeceğim.

Milletin AK Parti eliyle iktidarda olmasından bir kesim değil birkaç kesim rahatsızdı. İçerde ve dışarda faiz lobisi rahatsızdı. Çünkü istikrar nedeniyle eskisi gibi kazanamıyorlardı. Terör lobisi, savaş lobisi rahatsızdı. Çünkü sona ermek üzere olan terör nedeniyle rantlarını kaybediyorlardı.

CHP, MHP rahatsızdı, bir türlü sandıktan çıkamıyorlardı. Sermaye rahatsızdı, eskisi gibi kazanamıyor, alternatifsiz güç olarak hareket edip istediklerini yapamıyorlardı. Medya rahatsızdı, manşetlerle Türkiye’yi yön veremiyorlardı.

Türkiye’nin hakkı söylemesinden, Filistin demesinden Gazze demesinden Rabia demesinden şehit esma demesinden rahatsız olanlar vardı.

Gülen'e 'Vaiz lobisi'

Milletin iktidarda olmasından rahatsız olan bir de vaiz lobisi vardı. Diledikleri gibi örgütlenemeyen, devletin içinde bir ur gibi çoğalmaya gayret eden, şantajları komploları ihanetleri ortaya çıkan, senaryoları ortaya dökülen vaiz lobisi de milletin iktidarından rahatsızdı.

İşte 17 Aralık’ta bütün bu rahatsızlar bir araya geldiler. Kaybedenler güruhu. Bir kez daha ittifak yaptılar. İşte bunlar şu anda Türkiye’yi biz yöneteceğiz diyorlar. Biz de diyoruz ki hayır millet yönetecek.  Var olduğumuz sürece nefes alıp verdiğimiz sürece milletin iradesini bunlara teslim etmeyecek, milletin iktidarını asla bunlarla paylaşmayacağız.

Piyesi servis ettiler

Dün akşam saatlerinde kendi kurguladıkları, dublajını da kendi yaptıkları piyesi servis ettiler. Ben haftalardır bir çağrıda bulunuyorum. Eteğinizde ne varsa dökün diyorum. elinizde ne varsa çıkarın diyorum. Bunlar gidiyor alçakça hayasızca montaj yapıp bunu servis ediyorlar. Yahu uydurun da uydurmanın da bir ahlakı edebi var. Bu kadarı da olmaz.

Şimdi bu bir hafta içerisinde onların karşıtlarını biz de bu teknolojiden hareketle biz de izleteceğiz. Aynısını biz de sizlere izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz bakımından çok önemli.

[PAGE]

Haince bir saldırı

Bugün de buradan söylüyorum, yapılan Başbakan’a alçakça bir saldırıdır. Recep Tayyip Erdoğan’a değil, AK Parti'nin genel başkanına değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakan’ına yapılmış haince bir saldırıdır.

Şantaj dosyaları

Dün gazetelerde gördünüz bugün de devam ediyor. 7 bine aşkın sadece kendileri hariç, kendi kesimleri hariç, bütün insanları nasıl dinlediklerini gördünüz. Bunların hepsi şantaj dosyalarıdır. Vakti saati geldiğinde bu şantajlar hemen o insanların karşısına çıkarılsın diye. Şimdi CHP çok büyük bir ihtimalle, bugün bu montaj üzerinden dedikodu siyaseti yapacak, kendi grup toplantısında izletecek.

Peşinen ifade ediyorum. ey CHP, siz kendi partinizde kaset siyaseti yapabilirsiniz, siz kasetle genel başkan gönderip olabilirsiniz, ama sizin kaset siyasetiniz AK Parti’ye sökmez ve sökmeyecek.

Okyanus ötesinden atılan yem

Türkiye Cumhuriyeti bu ihanete asla teslim olmaz, olmayacak. Dün akşam CHP ve MHP yönetimleri olağanüstü toplantı yapmışlar. Niye? Montaj var ya, oradan bir rant nema elde edebilir miyiz? Sandıktan çıkamıyoruz, darbe de olmuyor. Bari bu okyanus ötesinden atılan yemle durumu idare edebilir miyiz? Aç tavuk rüyasında görür biliyorsunuz. Bunlar şimdi kendilerini darı ambarında görüyorlar. Avuçlarını yalarlar avuçlarını. Bizi buraya millet getirdi, sadece ve sadece millet götürür.

Şunun da altını çiziyorum. Bugün de söylüyorum. Biz bu gündeme teslim olmayacağız. Bütün iddialara bütün iftiralara ithamlara tek tek cevap veririz. Vakti zamanı geldiğinde cevabı da vereceğiz. Yaşadığımız süreç oynanan oyunu, yapılmak istenen itibarsızlaştırma operasyonunu zaten deşifre ediyor. Cevabını veremeyceğimiz hiçbir iddia yok. Ama ne ben, ne de AK Parti teşkilatı bu gündem değiştirme tuzağına düşmeyecek, bunların gündemine teslim olmayacağız. Bunların kirli montajlarıyla, tuzaklarıyla uğraşmaktan millete hizmet üretemeyiz. 30 Mart’a kadar bunları hiç umursamayacağız. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun Başbakan’ına yapılan bir saldırıdır. Bugün eğer buna boyun eğersek, bizden sonra gelecek tüm başbakanlara, bakanlara haksızlık yapmış oluruz.

Merhum Menderes’i idam ederek, sonra gelen tüm başbakanlara bunlar korku salmak istediler. Hiçbir ülkeden, ülkede kurulan tezgahtan, tuzaktan, hiçbir hainden korkumuz yok.

İstiklal mücadelesi

Sandık dışındaki her niyet açık şekilde istiklalimize bir saldırıdır. Değerli arkadaşlar bu bir istiklal mücadelesidir. İstiklalimiz adına canımızı ortaya koymaktan da bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Ellerinden geleni yapsınlar, istedikleri montajı üretsinler. Son kararı millet verecek.

17 Aralık’ta milli iradeye kurum ve değerlerimize açık bir saldırı yapılıyor, 17 Aralık sürecinin ne kadar hukuksuz olduğunu aziz milletimiz gördü. Görmeye devam ediyor. Aslında hesapları şuydu. 17 Aralık, ardından 25 Aralık saldırısıyla hükümeti saf dışı bırakacak ve bir kez daha yönetime el koyacaklardı.

Sosyal medyayı Robot lobisiyle vuracaktı

Kendilerince kusursuz bir senaryo hazırlamışlardı. Vaiz lobisi emniyet ve yargıyla vuracaklardı. Medya lobisi manşetlerle televizyonlarla vuracaktı. Sosyal medya lobisi robotlarla vuracaklardı. Onlar da artırın tweetleri diyeceklerdi. Faiz lobisi ekonomi kötüye gidiyor yaygarası koparacaktı. Uluslararası lobi kınayarak eleştirerek vuracaklardı.

Tuzluklarla sırtımızdan vuracak

AK Parti içinde bazı tuzluklara emir verilecek onlar da sırttan vuracak, hançerleyecekti. Kendilerince planları kusursuzdu. Böylece 17 Aralık’ta büyük bir umutla harekete geçtiler. Herkes rolünü oynadı. Ama bir şeyi unuttular.

Onların bir hesabı varsa, milletin de bir hesabı var onların bir tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı var. Hesapları tuzakları senaryoları alt üst oldu. aradan iki ay geçmiş olmasına rağmen başarısızlığı hazmedemiyor, ayakta duruyormuş gibi yapıyorlar. Bu saldırıda her kim yer alıyorsa, şu anda zaten rezil olmuştur çok daha rezil olacaktır.

17 Aralık hesapsız kalmayacak

Bu darbe girişimi hesapsız kalmaz, kalmayacak. 27 Mayıs hesapsız kalmış olabilir, 12 Eylül ancak 30 yıl sonra yargıya intikal etmiş olabilir, 28 şubat 15 yıl sonra yargılanmış olabilir, 17 Aralık darbesi inşallah o kadar gecikmeyecek. Önce millet sonra yargı bu darbe girişiminin hesabını soracaktır.

2287 kişiyi dinlemişler

Dün iki gazetede tarihimizin en büyük dinleme skandalı deşifre edildi. Her görüşten her fikirden her partiden 2287 kişiyi dinlemişler. Bu sadece bir dosyaya ait. Binlerce dinleme klasörünün olduğu tahmin ediliyor, bakanlarımızı, danışmanlarımızı, herkesin ailesini, parti genel merkezlerini, gazeteleri, yazarları, yıllarca dinlemişler, üç yıl asgari. Birbiriyle hiçbir alakası olmayan, sözde terör örgütü altına koyup özel hayatları takip etmişler. Bunların çoğu hukuksuz, yeri yok. Böyle bir dinleme. Skandal, hukuksuz olarak başlamış, devam etmiş, hukuk usulü çiğnenmiş. Eğer HSYK son değişimi İstanbul’da yapmamış olsaydı bunlar ortaya çıkmayacaktı.

[PAGE]

Ben zaten dinlendiğimi biliyorum

Zaten ben dinleniyordum, bunu zaten söyledim. Cumhurbaşkanımızla ilgili söyledim. Birileri bunu anlamamakta direndi. Hükümetsiniz çözün. Bu kişiler, devletin içerisinde memur olarak görev yapmaya başlamış kişiler. Biz niye internet yasasını getirdik? Niye MİT’lei lgili düzenlemeyi getirdik? İşte bunun için getirdik.

TÜBİTAK'ta değişikliğe gideceğiz

İşte en son TÜBİTAK olayı aynen bu durumda. TÜBİTAK’ta yeni bir yapılanmaya bakanımız gidiyor. Çok enteresan devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar, bu kadar bunlar alçak.

Yani bir cumhurbaşkanı başbakanla konuşamaz, konuştuğu anda dinleniyor. Nerede? orada, merkezi orada. Bakın değişiklik yapıldığı anda hopladılar. Kendi gazeteleriyle bunu farklı yere çekmeye başladılar.

Hepsiyle ilgili yasal süreci işleteceğiz. Bunların izini süreceğiz. Bunlar bu şekilde kalamaz. Kaldığı sürece bu ülkede ailelerin mahremi diye bir şey kalmaz. Devletin mahremi diye bir şey kalmaz. Bu hukuksuz kayıtlarla binlerce kişiye bu şantajı yapabilirlerdi. Yine de yapabilirler. Daha durmuş değiller. Eğer 17 Aralık darbesi gerçekleşseydi belki bu isimleri toplayıp içeri atacaklardı.

Şimdi dün, gün boyunca darbe medyasından çıt çıkmadı. Çıktı mı? 17 Aralık darbesinin figüranı olan gazetecilerden gazetelerden çıt çıkmadı. CHP ve MHP ciddi bir iki cümle bile kuramadı.

Bu dinlemeleri yapanlara paralel örgüte neden bir çift söz söyleyemiyorlar? Üç maymun oyununu daha ne kadar sürdürecekler. Bakın dün bazı gazetelerin internet sayfalarında, tarihin en büyük dinleme skandalıyla ilgili bir tek satır haber yer almadı. Ama bu paralel yapının el başı bir açıklama yaptı.

Bütün o gazeteler manşetten haber geldi. Çıkmış biz yapmadık diyor. Yahu, kapalı kapıların ardındakini duyduk diyen siz değil miydiniz? Birilerini takip eden, orada bir komplo sezen, o kişiyi uyaran siz deil miydiniz? Bunun gibi başka vakaların olduğunu itiraf eden siz değil miydiniz? Bir siyasi parti daha çıkıp sen bu kapalı kapının ardındakileri nasıl duyuyorsun? Sana bu bilgiyi kim nasıl ulaştırıyor diye sordu mu?

Yargıya sesleniyorum

Buradan ben bu yargıya sesleniyorum. Bu suç itirafını nasıl duymazdan geleceksiniz? Bu röntgenciliğin daha ne kadar görmezden geleceksiniz? CHP’ye de sesleniyorum.  Senin genel başkanıyla ilgili bu ahlaki görüntüleri verenler de bunlar. Daha ne kadar bekleyeceksiniz? Sayın Baykal sana da sesleniyorum. Hala sen daha neyi bekleyeceksin? Aynı şeyi MHP’ye de söylüyorum, sizin de o çıkan yayınlar işte onlar da yine aynen bu yapının görüntüleridir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Her şey ortaya açık net çıkmaya başladı.

Hakim ve savcılara kumpas yaptılar

Susan herkes bu insanlık dışı suça ortak olur. Ben bu ülkede hakimlerin savcıların dinlendiğini de biliyorum. Çünkü onlara da kumpas yaptılar. Zaman zaman şantajla üzerlerine gittiler. CHP ve MHP susarak, sessiz kalarak korkarak işte bu paralel örgütün vagonu olarak bir uçuruma doğru ilerliyor. Topla tüfekle silahla işgalle alınamayan bu güzel ülkeyi, tehdide ve şantaja teslim etmeyeceğiz. Bu paralel örgütün paralel yapının bütün rezilliklerini tek tek ortaya dökecek, bunları da bunlarla birlikte yürüyenleri de sokağa  çıkamayacak kadar mahkum hale getireceğiz.

40 yıldır kandırdıkları, emeklerini çaldıkları, kendi tabanlarının dahi yüzüne bakamaz hale gelecekler. Müslümanlara yaptıkları ihanetten dolayı inanın aynaya bakamayacak kendi yüzleriyle yüzleşemeyecek duruma düşecekler. Dinlenen tüm vatandaşlarım da müsterih olsun. Biz yeni internet yasası işte bu şantajın önüne geçmek için çıkardık. Ama bunu ne CHP ne MHP ne BDP anladı. Bunların yayınlanmasına, dağılmasına, insanımızı rencide etmesine izin vermeyeceğiz.

Gündemimizde biliyorsunuz şu anda torba yasada kalan bazı maddeler var, MİT yasa tasarısı, dershaneler tasarısı ve demokratikleşme paketi var. 1983’te hazırlanan MİT yasası artık dünya şartlarına uymuyor. Arkadaşlar MİT yasası ABD Avrupa tüm buralardaki yasalar incelenerek, onlardan daha ağır değil, onların tam aksine gerisinde olan bir yasa tasarısıdır. Bazıları ileri geri yazıyor. MİT Başbakan’a bağlı olur mu? İstihbarat dünyada nereye bağlı? İleri geri konuşuyorlar. Dünyada MİT dediğiniz örgüt ya devlet başkanına, yada Başbakan'a bağlıdır. Tamamen bağımsız değildir. MİT gibi örgütü olmayan devlet devlet değildir ya. Bunlar bu kadar cahil ya, zavallılar.

MİT’i güçlendirmemiz gerekiyor. Geniş ufkumuz çerçevesinde MİT yasasını yeniden ele alıyoruz. Dershaneler konusunda aynı şekilde milletin üzerine gençlerimizin üzerine adeta karabasan gibi çöken sorunu inşallah ortadan kaldırıyoruz. Bununla ilgili adımı istedik ki seçim öncesi atalım. Çünkü bunun içinde de paralel yapının farklı hesapları vardı. Bu hesabın da bir an önce bozulması gerekiyordu.

Demokratikleşme paketinde de atacağımız adımlarla seçim öncesinde ülkemize nefes aldıracak, yolunu aydınlatacak adımlar atıyoruz.