Küçük yürekler engelleri yendi

Spor müsabakalarına ve farklı etkinliklere katılmak konusunda bir araçları olmadığı için ulaşım sıkıntısı yaşayan engelli sporculara minik öğrencilerden büyük destek geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu öğrencileri, yaklaşık iki yıldır gerçekleştirdikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirleri toplayarak, engeli sporculara minibüs büyüklüğünde bir ulaşım aracı armağan ettiler. Böylece İzmir'in engelli sporcuları, spor müsabakalarına ve etkinliklere katılırken ulaşım sıkıntısı yaşamayacak.

Törende konuşan Okul Müdürü Nilhan Çetinyamaç, "Öğrencilerimizi toplumsal ihtiyaçlara karşı duyarlı kılmak ve sorumluluk kazandırmak okulumuzun en önem verdiği hedeflerindendir. Engelli sporcuların ulaşımlarını sağlamak için böyle bir araca ihtiyaçları olduğunu öğrendiğimizde, İzmir SEV ailesi olarak bunu kendimize amaç edindik. Geçtiğimiz okul yılı boyunca birçok etkinliğimizi bu amaca hizmet etmek üzere planladık. Geleneksel Bazaar Day'imizin, tiyatro gösterilerimizin, 19 Mayıs yürüyüşümüzün gelirlerini bu aracın alınması için kullandık. Bugün de sözümüzü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İzmir Direnen Engelsiz Spor Kulübü (İZDESK) Başkanı Funda Doğan Kapukıran da tüm öğrencileri kutlayarak küçük yürekleriyle böylesine büyük bir projeye destek verdikleri için teşekkür etti. Engelli sporcular adına konuşma yapan Ayşen Coşkun da, bu araç sayesinde hayata daha da bağlanacaklarını söyledi.. 

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz, belediye olarak bu işbirliği içinden olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, aracın sürdürülebilirliği için gereken bakım, benzin gibi harcamaların belediyeleri tarafından sağlanacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir