Damat Koğuşu Sofya'dan ödülle döndü

Yönetmenliğini İlker Savaşkurt’un yaptığı “Damat Koğuşu (Groom's Block)” bu yıl 21’incisi düzenlenen Sofya Film Festivali’nden ödülle döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Balkan Filmleri kategorisinde yarıştığı sırada festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekmesi sonucu “Uluslararası” kategoride de yarışan Damat Koğuşu, “Genç Jüri Ödülü”ne layık görüldü.

Öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarılan Damat Koğuşu, cezaevinde cinsel istismarcıların konulduğu koğuşlardaki mahkumların kuralsız ilişkilerini anlatıyor.

Daha önce çeşitli projelerde oyuncu ve yardımcı yönetmen gibi çeşitli görevlerde bulunan İlker Savaşkurt’un uzun metrajlı ilk filmi olan “Damat Koğuşu (Groom’s Block) bu yıl 21. kez kapılarını açan Sofya Film Festivali’nden ödülle döndü. Festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekmesi sonucu hem “Balkan Filmleri Kategorisi”nde hem de “Uluslararası Kategori”de yarışan Damat Koğuşu, festivalden “Genç Jüri Ödülü” ile döndü. Sofya Film Festivali’nin Avrupa’da gerçekleştirilen film festivalleri arasında önemli bir yeri olduğunu belirten Yönetmen İlker Savaşkurt, aldıkları Genç Jüri Ödülü’nün kendileri için çok önemli olduğunu ve gurur verdiğini söyledi.

Ödülü ekibi birlikte alan Savaşkurt, “Genç Jüri Ödülü”nün Nisan ayında düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali ve Paris’te düzenlenecek olan ECU - The European Independent Film Festivali için kendilerini cesaretlendirdiğini dile getirdi. Damat Koğuşu ekibi, Sofya yerel televizyon kanalları ve radyolarının festival sürecinde büyük ilgi odağı oldu. Aynı zamanda müzisyen olan İlker Savaşkurt, festivalin kapanış gecesinde Sofya Festival Direktörü Stefan Kitanov ve jüri üyeleriyle birlikte festival grubunda sahne aldı.

Hapishane ortamı beyaz perdede

Damat Koğuşu’nda izleyici acımasız bir hapishane ortamında değişen dengelerle birlikte, ahlaki ölçüleri yansıtan adalet sistemini, toplumun iç dinamikleriyle ilgili gerilimi ve çelişkilerle dolu bir süreci deneyimliyor. Yapımcılığını Abbas Nokhasteh’in yaptığı ve senaryosunu Mehmet Kala’nın yazdığı Damat Koğuşu’nun müziklerini ise Uğur Ateş üstleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir