HAK-İŞ dünyadan kısa filmcileri buluşturdu

HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması tamamlandı. Yarışmaya 129 ülkeden 6 bin 33 film başvurdu. Değerlendirme sonucunda 11 kategoride ödüller sahibini buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, emek örgütleri, iş, siyaset ve sanat dünyasını buluşturdu. Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yarışmaya katılanları ve HAK-İŞ'i bu çabalarından dolayı kutladı. Avcı, yarışmanın uluslararası nitelikli olmasının önemine işaret etti.

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında sendikal faaliyetin boyutunu genişletmek istediklerini, kısa film yarışmasının bu anlayışın bir parçası olduğunu kaydetti. Arslan, sinema emekçilerini, sanat ve kültür insanlarını HAK-İŞ'te örgütlenmeye çağırdı.

HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı da 2012'de Mahmut Arslan'ın desteğiyle başlayan kısa film yarışmasının, geniş katılım ve ilgiyle büyüdüğünü belirterek, "Binbir emekle yapılan filmleri izlerken ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük. Günlerce süren çalışmalarımızda hedeflediğimiz tek bir gaye 'emek'ti. Beyaz perdeye düşen her alın teri bizim için en büyük kıymettir” dedi.

Konuşmaların ardından Emek temalı HAK-İŞ 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ödüle layık görülen eser sahipleri ödülleriyle buluştu. 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda ayrı ayrı 11'er kategoride ödül verildi.

Bu yıl yerli film kategorisinde En İyi Film Birincilik Ödülünü “Şafak Vakti Emeğin Zaferi: 15Temmuz” filmiyle Recep Dere ve Mustafa Yılmaz aldı. Dere ve Yılmaz ödüllerini, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldı.

Uluslararası filim kategorisinde En İyi Film Birincilik ödülünü ise “Flesh And Dust” filmiyle İtalya’dan Antonio La Camera aldı. Camara'ya ödülünü HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak takdim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir