İLAD 2016 Ödülleri sahiplerini buldu

İLAD 2016 ödülleri Üsküdar Üniversitesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Hıfzı Topuz İletişim Onur Ödülü TGC Başkanı Turgay Olcayto’ya verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) 2016 ödül töreni gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, dijital iletişim teknolojilerinin çok ilerlemesi ve sektörel alanın çok çeşitlenmesi ile bu alandaki eğitim politikalarının da yeni baştan gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İletişim fakültelerinin sayısının Türkiye’de 70’lere kadar yükseldiğini ve her yıl binlerce mezun verdiğini ifade eden Güngör, "Tedirgin olmaya hiç gerek yok. Eğer biz eğitim politikalarımızı teknoloji ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirebilirsek mezun olacak öğrencilerimiz için işsiz kalma endişesi kalmayacak. Çünkü iletişim alanı çoğalıp çeşitlendi. Mecra çeşitlendi, ihtiyaç arttı ama kaliteye gerek var. Yabancı dil ve teknolojiyi takip etmenin yanı sıra, bu teknolojiyi çok iyi kullanmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz ise yaptığı konuşmada, 2010 yılından bu yana ödül töreni düzenlediklerini belirterek, işbirliği için Üsküdar Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Hıfzı Topuz İletişim Onur Ödülü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto’ya, Müşerref Hekimoğlu Gazetecilik Başarı Ödülü Habertürk Gazetesi Eğitim Editörü Pervin Kaplan’a, Yılın İletişim Araştırması Ödülü ise üç ciltlik Türkiye Sözlü Basın Tarihi’ni hazırlayan Prof. Dr. Suat Gezgin, Doç. Dr. Veli Polat, Doç. Dr. H. Esra Arcan’a verildi.

Ödül töreninin ardından, “Türkiye’de İletişim Eğitiminde Kalite Sorunu” başlıklı panel düzenlendi. İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz’in yönettiği ettiği panelde, iletişim eğitimini 50 yıl önce UNESCO görevi ile dünyada başlatan Hıfzı Topuz, Prof. Dr. Haluk Şahin, Turgay Olcayto, Prof. Dr Suat Gezgin ve Prof. Dr. Özden Cankaya, iletişim alanındaki eğitim sorunlarını tartıştı.