Notaların uçsuz bucaksız evreni Ankara’ya konuk

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın 34. kez düzenlediği Uluslararası Ankara Müzik Festivali, başkentli sanatseveri 30 Nisan’a kadar klasikten caza, flamenkodan rock’a uzanan geniş bir çizgide müzikle buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 34. kez düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, hafta içinde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserle başladı. Festival, 30 Nisan’a kadar, klasikten caza, flamenkodan rock’a farklı türlerin temsilcisi müzisyenleri başkentte ağırlamaya hazırlanıyor.

8 ülkeden 250’ye yakın yerli ve yabancı sanatçıyı Ankara’da ağırlanacak olan festival, önümüzdeki hafta ilk olarak Kiev Solistleri’ni ve Yehudi Menuhin Okulu’nun tanınmış mezunlarından biri olan genç virtüöz kemancı Valeriy Sokolov’u inleyicilerle buluşturuyor. Ukrayna’nın önde gelen oda müziği topluluğunu 12 Nisan Çarşamba akşamı MEB Şûra Salonu’nda ağırlayacak olan festivalde, 13 ve 14 Nisan akşamlarının konuğuysa Big Al & The Jokers topluluğu. Rock’n roll müziğin sevilen Letonyalı temsilcileri, 13 Nisan’da MEB Şura’da, 14 Nisan’da ise Bis by New Castle Bilkent’te sahne alıyor. İlk kez ülkemizde performans sahneleyecek olan Big Al & The Jokers, aralarında; Smokie, Nazareth, Nacy Grey, Scorpions, Boney M.’nin de olduğu sanatçılarla birlikte konser vermiş bir grup.

Rafael Amargo da geliyor

Festival, klasik müzikseverleri ise 19 Nisan Çarşamba akşamı MEB Şûra Salonu’nda ağırlıyor. “Diapason d’Or” ödüllü, Belçikalı genç piyanist Julien Libeer, ilk kez sahne alacağı Ankara’da; Bach ve Beethoven’dan eserler seslendirmeye hazırlanıyor. Klasik gitardan hoşlananlara hitap eden konserse 20 Nisan’da yine MEB Şûra Salonu’nda. Ahmet Kanneci, 40. sanat yılı kutlama konserini festival kapsamında veriyor.

34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin flamenkocu bir konuğu da var: Rafael Amargo. Başkente topluluğuyla birlikte gelecek olan Amargo, fl amenkoyu çağdaş koreografilerle sunan ödüllü bir dansçı. Company Rafael Amargo’nun gösterisi, 22 Nisan’da, MEB Şûra Salonu’nda izlenebiliyor.

Etkinlik kapsamında 26 Nisan’da yeniden bir klasik müzik konseri var. Çek sanatçılar Jan Mracek ve Lukas Klansky keman- piyano ikilisi, ilk kez festivale katılıyor ve Mozart, Bhrams ile Smetana’dan eserler yorumluyor. Konser, MEB Şûra Salonu’nda, saat 20.00’den itibaren dinlenebiliyor.

Begoa'yla buluşma...

Ülkemizin yetiştirdiği genç müzisyenlerden oluşan Begoa Ensembe da bu yıl Ankara Müzik Festivali’nin konukları arasında yer alıyor. Adını üyelerinin adlarının baş harflerinden alan Begoa Ensemble, oda müziğine özel olarak ilgi duyan müzisyenleri bir araya getiriyor. Grup, 27 Nisan Perşembe akşamı, saat 20.00’den itibaren MEB Şûra Salonu’nda vereceği konserde Şostakoviç ve Bhrams çalıyor. Begoa Ensemble; kemanca Erkin Onay ve Özgür Baskın, viyolada Ali Başeğmezler, viyolonselde Gökhan Bağcı ve piyanoda Başar Can Kıvrak’tan oluşuyor. Etkinliğin bu yılki cazcı tek konuğu Nicholas Payton. Sanatçı, ritm ağırlıklı yeni projesini 29 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’den itibaren MEB Şura Salonu’nda seslendiriyor.

Gençlik senfoni ve genç solistler

Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin kapanış konseri, 30 Nisan Pazar akşamı Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası tarafından veriliyor. Onursal başkanlığını Prof. Gürer Aykal’ın yaptığı, şef Orhun Orhon ve öğrencileri tarafından 2011 yılında kurulmuş olan Ankara Gençlik Senfoni Orkestası, saat 20.00’de MEB Şûra Salonu’nda sahne alıyor. Gürer Aykal’ın yöneteceği konserin solistleri kemancı Hande Küden ve çello yorumcusu Nil Kocamangil (yanda.) Repertuarda ise Bhrams ve Ulvi Cemal Erkin’den eserler var. Festivalde bu yıl ayrıca, Asaf Erdemli’nin hurdalardan oluşturduğu “Enstrümantal” adlı heykel sergisini de görmek mümkün.

Big Al & The Jokers

Kim, hangi gün sahnede olacak?

- 12 Nisan’da: Kiev Solistleri ve kemancı Valeriy Sokolov
- 13 ve 14 Nisan’da: Rock’n Roll grubu Big Al & The Jokers
- 19 Nisan’da: Piyanist Julien Libeer
- 20 Nisan’da: Ahmet Kanneci’nin 40. sanat yılı kutlaması
- 22 Nisan’da: Company Rafael Amargo’dan flamenko gösterisi
- 26 Nisan’da: Keman-piyano ikilisi Jan Mracek ve Lukas Klansky
- 27 Nisan’da: Begoa Ensemble X29 Nisan’da: Cazcı Nicholas Payton
- 30 Nisan’da: Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nın kemancı Hande Küden ve çellist Nil Kocamangil’e eşlik edeceği kapanış konseri.