Küresel piyasa, imalat verilerini bekliyor

Yurtiçi piyasada perşembe günü açıklanacak Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı izlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel piyasalar Paskalya tatilinin ardından yarın açıklanacak imalat verileri öncesinde karışık bir seyir izliyor.

ABD'de Paskalya ve hafta sonu tatili sonrasında çok güçlü olmasa da yükseliş eğiliminin dikkat çektiği görüldü. Veri takviminin, başta yarın açıklanacak imalat sanayi PMI olmak üzere hareketlenmesinin öncesinde Dow Jones endeksi günü yüzde 0,25 yükselişle 16.449 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,38, Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0,64 değer kazandı.

Analistler, Dow Jones endeksinde 16.500 seviyesinin kritik direnç konumunda olduğunu belirterek, bu seviyenin kırılamaması durumunda satış baskılarının kademeli olarak artabileceğini tahmin ediyor.

Avrupa tarafında Paskalya tatili nedeniyle borsalarda dün de işlem yapılmazken, Asya borsalarında bugün kapanışa yakın karışık bir seyir izleniyor. Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,35, Çin'de Şangay endeksi şu dakikalarda yüzde 0,67 düşüş kaydederken, Hindistan ve Güney Kore borsalarında ise sınırlı da olsa yükselişler görülüyor.

Avrupa hisse senedi piyasalarının dört günlük aradan sonra bugün de veri takviminin zayıf olması nedeniyle yatay bir seyir izlenebileceğini ifade eden analistler, yarın hareketlenecek veri takvimi ile volatilitenin artabileceğini belirtiyor.

Yurtiçinde gözler MB'de

Yurt içi piyasalarda ise faizlerdeki düşüş eğilimi ve döviz kurlarındaki sakin seyre karşın BIST 100 endeksi banka hisselerinde görülen kâr satışları ile günü yatay bir bant içinde tamamladı. Perşembe günü açıklanacak Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı öncesinde gösterge tahvilin bileşik faizi yaklaşık son dört ayın en düşüğü olan yüzde 9,61'e kadar geriledikten sonra günü yüzde 9,70 seviyesinden tamamladı.  

BIST 100 endeksinde 72.000 ile 74.000 bandı arasındaki sıkışmanın dikkati çektiğini ifade eden analistler, bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini tahmin ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir