Lagarde: Fed faizleri yıl ortasında artıracak

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası'nın faizleri muhtemelen yılın ortalarında artıracağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda "Parasal genişleme ve teşvik tedbirleri" konulu yuvarlak masa toplantısında konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ABD'nin büyüme kaydettiğini ve Fed'in  faiz oranlarını artıracak olmasının iyi bir işaret olduğunu ifade etti.

Lagarde, "Fed, faizleri muhtemelen yılın ortalarında artıracak" öngörüsünde bulundu. ABD'de istihdamın arttığını, işsizlik oranının ise düşüş gösterdiğini işaret eden Lagarde, enflasyonun doğru yönde ilerleme kaydettiğine dair  sinyallerin olduğunu dile getirdi.

Lagarde, Fed Başkanı Janet Yellen'ın piyasayla iletişime geçerek müthiş bir iş gerçekleştirdiğini söyledi.Faiz artırımı sürecinin sancısız olmayacağını vurgulayan Lagarde, Fed'in faiz artırımının kaçınılmaz olarak yan etkilere ve volatiliteye sebep olacağını belirtti.

Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) muhtemel olan parasal genişleme politikasının piyasalarda halihazırda etki yarattığını belirterek, "Piyasalara, beklentilere bakın, parasal genişleme zaten etkilli olmuştur" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir