'Laik eğitim' boykotu

Birleşik Haziran Hareketi, Eğitim-Sen ve bazı Alevi örgütleri bugün eğitim politikalarını protesto ediyor. “Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” çağrısıyla duyurulan boykota katılanlar, çocuklarını bugün okula göndermeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD). “Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam” için boykot ve iş bırakma çağrısı yapmıştı.

Eğitim Sen üyeleri İstanbul’da saat 13.30’da Beyazıt Meydanı’nda buluşarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyecek. Eğitim Sen 2 No’lu şube Beyazıt Meydanı’ndaki eylem öncesinde saat 11.00’da Kadıköy Altıyol’da buluşarak Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyecek ardından ortak buluşmaya geçecek.

Alevi Bektaşi Federasyonu boykot sonrası 13.30’da Ankara Güvenpark’ta buluşup MEB önünde basın açıklaması yapılacak, saat 18.00’da da Çağdaş Sanatlar Merkezi Kenedy Caddesi’nde bir forum düzenleyecek.

Bilimsel, laik, anadilde eğitim için 13 Şubat okul boykotuna birçok kurum ve örgüt de destek veriyor.

Ankara Batıkent’te Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, AKA-DER, HDP, SODER, Dev-Lis, Liseli Genç Umut, LÖB “Okulda boykot, Batıkent’te şenlik var” sloganıyla 09.30’da Batıkent Metro’da bir şenlik düzenliyor.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) de ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ için başlattıkları eylemlerini boykotla sürdürüyor.

BHH boykot için il il program hazırladı. BHH çocuklar ve velileri okulları boykot etmeye ve alternatif programlara katılmaya çağırdı.

Boykot çağrısı kapsamında öğrenci velilerine bir mektup yazan BHH, “Bir çocuk ancak sorgulayarak, eleştirerek ve şüphe duyarak kararlılığını, inadını ve umudunu koruyabilir” ifadelerini kullandı.

BHH’nin mektubunun devamında, “13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. O günü çocuklarımıza ayıracağız. Alternatif dersler, çocuk oyunları ve şenliklerle özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendireceğiz. Sizleri bekliyoruz” denildi.

 Boykot öncesi gözaltı

13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce polis, İzmir, Artvin ve Edirne'de Birleşik Haziran Hareketi üyesi toplam 19 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir