Laleli Festivali 80 milyon dolarlık iş bağladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Laleli Fashion Shopping Fest kapsamında80 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAMZE ŞENER

İSTANBUL - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Laleli Fashion Shopping Fest kapsamında yapılan ikili görüşmelerde yaklaşık 80 milyon dolarlık iş hacmi yaratıldı. Özellikle Afrika bölgesine yoğunlaştıklarını belirten Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Gana, Etiyopya, Tunus, Angola gibi ülkelerden gelen işadamlarıyla verimli görüşmeler yapıldığını söyledi. 

Bu yılki festivalde beklentinin üzerinde bir ilgi gördüklerini ifade eden Eyyüpkoca, Afrika’dan gelen katılımcılara dikkat çekti. Gana, Etiyopya, Tunus, Angola gibi ülkelerden gelen işadamlarının satın almalar yaptığını anlatan Eyyüpkoca, “Afrika’ya ve Güney Amerika’ya karşı ilgimiz büyük. Afrika’nın ciddi bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız, bavul ticareti olarak tabir edilen pronto satışlar her ne kadar azımsansa da bizim için önemli” dedi. Eyyüpkoca, ikili görüşmeler kapsamında yaklaşık 80 milyon dolarlık iş hacmi yaratıldığını aktardı. Yeni pazar hedefl erinden de bahseden Eyyüpkoca, ters sezon olması nedeniyle Güney Amerika’nın sektörü ‘24 saat yaşatacak’ özelliklere sahip olduğunu söyledi. 

‘Güney Amerika bizi 24 saat yaşatır’ 

Eyyüpkoca sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar yaza girerken biz kışa, onlar kışa girerken biz yaza giriyoruz. Sezonun sonunda onlara satabileceğimiz çok ürün olabilir. Ters sezonda onlara üretim yapmamız çok daha kolay. Biz 24 saat yaşamak istiyoruz. Brezilya bizim için büyük bir potansiyel. Ancak en büyük sorun yüzde 60 oranındaki gümrük vergisi. " 

Eyyüpkoca, bu yıl etkinlik için 400 kişinin yoğun tempoda çalıştığını belirterek, organizasyonun LASİAD’a maliyetinin yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir