Liderler oylarını kullandı

Türkiye yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek üzere sandık başında. Liderler de sandık başına gidip, oylarını kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Cumhurbaşkanı seçimi için oyunu, Çukurambar Mahallesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4121 no'lu sandıkta, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanını halkın seçeceğini hatırlattı.

Sandık başına gidip oy kullanan bütün vatandaşlara şükranlarını sunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, halkın tercihlerine saygı duyacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim sürecinde, demokrasi tarihine çok önemli katkılarda bulunduğunu, ilk kez 14 siyasal partinin bir aday üzerinde anlaştığını, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

"Seçimin çok zor, eşitsiz koşullarda geçtiğini herkes biliyor. Ama bütün bunlara rağmen, Türk siyasetine yeni bir üslup, yeni bir tarz geldi. Ekmeleddin bey, bu konuda yeni bir süreç başlattı aslında. Kendisine şükran borçluyuz" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Çelebiliği, güzelliği, rahatlığı, ufku genişliği, bilgeliği, bir anlamda hepimize öğretti. Kendisine tekrar yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Seçimlerin halk için hayırlı olmasını dileyen Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz, bu demokrasimiz için çok önemli bir seçim. Hep beraber göreceğiz ve öğrenmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine de seçim sonuçlarını evinden takip edeceğini kaydetti.

Bu arada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da Kılıçdaroğlu ile aynı okulda oyunu kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Anıttepe Ortaokulunda kullandı.

Bahçeli, gazetecilerin ilgisi arasında oy kullanacağı 1293 numaralı sandığın olduğu sınıfa geldi.

Görevlilerle tokalaşan Bahçeli, nüfus cüzdanı ve seçmen kartının kontrolünün ardından oyunu kullandı.

Okuldan ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada Bahçeli, "Cumhuriyet tarihimizin ve siyasi hayatımızın çok önemli bir gününde bulunuyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli, ilk defa cumhurbaşkanının millet tarafından seçileceğine işaret ederek, "Onun için yüksek bir katılımla bu seçimin gerçekleşmesi devletimize ve milletimize hayırlı olsun diyerek oylarımızı kullandığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "İnanıyorum ki milletimiz birçok şeyleri değerlendirme fırsatını buldu, geçmişi, bugünü, yarını...Türk demokrasisi için, ülkemizin her alanda geleceği için önemli bir kararı verecek. Bu karar da tabii seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir hükümetin el ele vermek suretiyle kararlı bir şekilde Türkiyemizi 2023'e, 2053'e ve 2071'e taşıması açısından önem arz ediyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir