Liderler program üzerinde konuşmayacak

Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümet'in programı üzerindeki görüşmeler yarın yapılacak. Görüşmelerde 61. Hükümet'in aksine liderler söz almayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümet'in programı üzerindeki görüşmeler yarın yapılacak. Görüşmelerde 61. Hükümet'in aksine liderler söz almayacak. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda 1 Eylül Pazartesi günü hükümet programını sunmasının üzerinden, anayasa ve TBMM İçtüzüğü gereği 2 tam gün geçtikten sonra görüşmelere yarın geçilecek.

Başbakanlık ve bakanlıklarla ilgilendirilmesi uygun görülen bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Genel Kurul'da okunmasından sonra Hükümet ve gruplar, program üzerinde söz alacak.

Davutoğlu tarafından kurulan Bakanlar Kurulu programı üzerindeki görüşmelerde, siyasi parti gruplarına, Hükümet'e ve şahısları adına 2 milletvekiline söz verilecek.

AK Parti Grubu adına Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı, CHP Grubu adına Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, MHP Grubu adına Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, HDP Grubu adına Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü konuşacak.

Hükümet adına ise kürsüye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çıkacak.

Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra, 6 Eylül Cumartesi günü güven oylaması yapılacak. Güven oylaması açık oyla gerçekleştirilecek.

 Katılanların salt çoğunluğunun güven oyu vermesiyle, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Bakanlar Kurulu, Meclis'ten güvenoyu almış sayılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir