Lodos seyir halindeki TIR'ı devirdi

Marmara Bölgesi lodos fırtınasının etkisi altında. İnegöl'de fırtına seyir halindeki TIR'ı devirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gece saatlerinde ise Bursa'dan Ankara istikametine giden bir TIR'ın önce dorselerinden biri şiddetli lodos nedeniyle koparak savruldu. Ardından da çekici ile arkasındaki diğer dorse yola devrildi. 

Yaklaşık 4 saat süren çalışmların ardından yol trafiğe açıldı. Trafik ekipleri de şiddetli fırtına nedeniyle çalışmalar sırasında oldukça zor anlar yaşadı.

Elektrik kesintisi, YHT seferlerini aksattı 

Bilecik'te, elektrik kesintisi nedeniyle Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi.   

yht_lodos.jpg

Alınan bilgiye göre, sabah 06.00'da Ankara'dan İstanbul'a hareket eden YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi. Yaklaşık 2 saat bekleyen 300 yolcu, arızanın giderilememesi üzerine TCDD tarafından kiralanan otobüslerle Pendik Garı'na götürüldü. 

İstanbul-Ankara seferini yapan YHT seferi de Bilecik'in Osmaneli ilçesi yakınlarında bekletildi. Ankara yönündeki arızanın giderilmesinin ardından tren, Ankara'ya hareket etti.  

maltepe_cati.jpg

Maltepe'de 3 katlı bir binanın çatısı uçtu

Gülensu Mahallesi Battalgazi Sokak'taki 3 katlı binanın çatısını bir bölümü, yanındaki gecekondunun üzerine devrildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın üzerinde kalan ve tehlike arz eden çatının diğer bölümünü de bulunduğu yerden indirdi.

Olay nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

dsfsf.jpg

Kocaeli de lodosa teslim

Kentte önceki akşam başlayan kuvvetli lodos, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Rüzgar nedeniyle çok sayıda binanın çatısı uçarken, bazı ağaçların yollara devrilmesi sonucu ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı.

Öte yandan İzmit ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle sahil kenarındaki bazı iş yerleri ile balıkçı teknelerinde hasar oluştu ve 3 sandal battı. Şehrin çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda ihbara itfaiye, polis ve belediye ekipleri müdahale ediyor. 

Burhaniye'de çatınınaltında kalan bir kişi öldü

Burhaniye ilçesinde kuvvetli lodos nedeniyle yerinden kopan çatının altında kalan kişi hayatını kaybetti. Börezli Mahallesi'nde ahırının çatısına tamir için çıkan İbrahim Şemdil (50), kuvvetli rüzgarın etkisiyle havalanan çatıdan dengesini kaybederek toprak zemine düştü. Birkaç saniye sonra da yerinden koparak ters dönen metal çatı Şemdil'in üzerine devrildi. 
Kaza sonucu ağır yaralanarak sağlık ekiplerince Burhaniye Devlet Hastanesine kaldırılan Şemdil, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Bolu'da çok sayıda çam ağacı devrildi

Fırtına nedeniyle doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nda çok sayıda çam ağacı devrildi.

Dün gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran fırtına, Bolu kent merkezi ve yüksek kesimlerinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Fırtına nedeniyle Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat parkı çevresinde bulunan ormanlık alanda çok sayıda çam ağacı devrildi. Devrilen ağaçların kaldırılması için Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı.

sera.jpg

Yalova'da seralar zarar gördü

Yalova'da etkili olan kuvvetli lodosun, ildeki seralara büyük zarar verdiği verdiği bildirildi. Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan, yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodosun Yalova'da da hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir