Maçka, sekiz ayda yarım milyon turist ağırladı

Maçka Belediye Başkanı Koçhan, "İnsanlar artık Karadeniz'i keşfetti ve bu sayede deniz turizminin yanında doğa turizmine de yöneldi" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Maçka ilçesi, sekiz ayda 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. 

Avrupa ile Asya'nın İpekyolu üzerindeki en önemli irtibat noktasında bulunan Maçka, 4 bin yıllık tarihi geçmişinin izlerini, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunuyor. 

Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı yaylaları gibi birçok mesire yeri ile öne çıkan Maçka, temiz havası, kaynak suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra Hamsiköy sütlacı ile balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Karadeniz'in önemli turistik alanları arasında yer alan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı içinde bulunan Sümela Manastırı ile 8 kilometre uzaklıktaki Vazelon Manastırı ve Maçka'nın Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul Manastırı da ilçeye gelen turistlerin uğradığı mekanlar arasında yer alıyor.  

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi. 

İlçeyi ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl arttığını belirten Koçhan, "Özellikle Sümela Manastırı yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. İnsanlar artık deniz turizminin yanında doğa turizmini de tercih etmeye başladı. Bu da ilçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısını etkiledi" dedi. 

Koçhan, ilçenin son yıllarda sinema filmi çekimlerinde de tercih edilmeye başladığını vurgulayarak, "İlçemizin sinema sektöründe de tercih edilmesi yerli ve yabancı turist sayısını olumlu etkiledi. İnsanlar artık Karadeniz'i keşfetti ve bu sayede deniz turizminin yanında doğa turizmine de yöneldi. Kent ve iş yoğunluğundan kaçmak isteyenler, doğal yaşam ile iç içe zaman geçirebilecekleri yer aramaya başladı. Maçka da bu talebi karşıladığı için yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak mekanları arasında yer aldı" diye konuştu. 

"Yıl sonuna kadar daha fazla turist ağırlamayı hedefliyoruz" 

İlçeyi yılın ilk 8 ayında 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildiren Koçhan, Almanya, Fransa, Hollanda ve Japonya gibi ülkelerin yanı sıra son yıllarda İran, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinden de turist ağırlamaya başladıklarını kaydetti. 

Koçhan, doğa, yayla ve kış turizminden daha fazla pay almak için çalıştıklarına dikkati çekerek, "İlçemizi ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artıyor. Yıl sonuna kadar daha fazla turist ağırlamayı hedefliyoruz. Artan turist potansiyeline karşılık bizim de tesis ve hizmet durumumuzu değerlendirmemiz gerekiyor. Bu yönde de altyapı çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir