Madrid derbisinde 1-1'lik eşitlik

İspanya'da geçen sezonun lig şampiyonu ile Kral Kupası sahibini karşı karşıya getiren Süper Kupa'nın ilk ayağında Real Madrid ve Atletico Madrid 1-1 berabere kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'da geçen sezonun lig şampiyonu ile Kral Kupası sahibini karşı karşıya getiren Süper Kupa'nın ilk ayağında Real Madrid ve Atletico Madrid 1-1 berabere kaldı. 

90 dakika boyunca defans ağırlıklı bir taktikle oynayan ve Real Madrid forvetine boşluk bırakmayan Atletico Madrid, 81. dakikada James'in golüyle yenik duruma düştükten sonra 88. dakikada Raul Garcia ile karşılık vererek, rövanş için önemli bir avantaj sağladı. 

İlk yarıda sert bir futbol oynayan Atletico Madrid'de ilk 13 dakika içinde iki futbolcu sarı kart gördü. Atletico, ileride Saul ve Mandzukiç'in uzaktan şutlarıyla gol arasa da kayda değer bir pozisyon yakalayamadı.

İlk 45 dakika topa daha çok sahip olan Real Madrid ise, özellikle Bale ile tehlikeli ataklar organize etmeye çalıştı. Ancak Atletico defansını geçemedi. İkinci yarı başladığında göze çarpan en önemli olay ise Real Madrid'de Cristiano Ronaldo'nun yerine oyuna James Rodriguez'in girmesi oldu. İlk yarı rakip futbolcularla girdiği ikili mücadelelerde sürekli sırtını tutan Ronaldo'nun, sol bacağındaki ağrılardan dolayı tedbir amaçlı oyundan alındığı bilgisi verildi.

Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyon 69. dakikada Real Madrid adına gerçekleşirken, Bale'in serbet vuruşunda kaleci Moya'dan dönen topa, müsait bir durumda olmasına rağmen kötü vuran Kroos, topu auta gönderdi. 81. dakikada Kroos'un ara pasında Atletico cezasahasının sağında topla buluşan Carvajal'ın yerden ortasında Benzema ile Atletico Madrid defansı arasındaki karambolde önüne düşen topa vuran James, takımını 1-0 öne geçirdi.

Kolombiyalı futbolcu, Real Madrid forması ile ilk golünü attı. Bundan 7 dakika sonra Koke'nin kullandığı köşe vuruşunda, Real Madrid defansının hatasını iyi değerlendiren Raul Garcia da, Atletico Madrid'e beraberliği getiren golü kaydetti. Fizik ve taktik ağırlık geçen Madrid derbisi, 1-1 skorla sona erdi.

İspanya Süper Kupası, 22 Ağustos Cuma günü saat 22.30'da (TSİ 23.30) Vicente Calderon stadında oynanacak rövanş maçı sonunda sahibini bulacak.

Bu arada, 7 Temmuz'da hayatını kaybeden Real Madrid'in efsanevi futbolcusu ve onursal başkanı Alfredo di Stefano, maç öncesinde anıldı. Real Madrid ve Atletico Madridli futbolcular, Di Stefano'nun anısına saha ortasına konulan 9 numaralı dev Real Madrid forması etrafında saygı duruşunda bulunurken, saha içindeki 4'lü klasik müzik eşliğinde 2 dakikalık bir anma töreni yapıldı. Santiago Bernabeu tribünlerinde "Teşekkürler Alfredo" yazılı pankart açıldı, her iki takımın teknik kadrosu ve futbolcuları ile taraftarlar alkışlarıyla Di Stefano'yu andı.

Öte yandan, maç sonrası yapılan açıklamalarda, Real Madridli futbolcu Xabi Alonso, "Kupayı kazanmak için rövanşta gol atmamız şart" derken, Atletico Madridli Raul Garcia da "Bernabeu'da 1-1'lik skor önemli ama rövanş için büyük avantaj denilemez. Her şey olabilir. Biz taraftarımız önünde kupayı kazanmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir