"Mahkeme kararı uygulanırsa açarız"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Twitter'ın mahkeme kararını uygulaması halinde erişimin açılabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, erişime kapatılan sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Türkiye'de bir hukuk bürosuyla veya birtemsilciyle anlaşarak Türk mahkemelerinin verdiği kararları uygulamayı taahhüt etmesi durumunda erişime kapatma sorununun anında ortadan kalkacağını söyledi.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayanIşık, "Kişilik haklarına, özel yaşamın ihlaline yönelik mahkemelerin verdiği kararlarınuygulanmasına yönelik Twitter'ın Türkiye'de herhangi bir muhatabı yok. Şirketten ısrarla istenen Türk mahkemelerinin verdiği kararları uygulayacak hukuki bir muhatap koyması" dedi ve ekledi:

"Bildiğim kadarıyla Twitter yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor. Türkiye'de bir muhatapoluşturulursa hemen erişime açılacak. Daha önce YouTube'da yaşadık. Benzer bir durumla karşıkarşıyayız ama zannederim sorun çözülüyor. Twitter Türkiye'de bir hukuk bürosuyla veya birtemsilciyle mahkemelerin verdiği kararı uygulamayı taahhüt ettiği anda sorun ortadan kalkacak."