Makine üreticileri tek çatı altında birleşti

Farklı makine alt sektörlerini temsil eden 14 dernek, Makina İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu'nu (MAKFED) kurarak tek çatı altında birleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Makine üreticilerini temsil eden 14 dernek, Makina İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) adı altında birleşti 

MAKFED'den yapılan açıklamaya göre, makine imalat sektörü, Makine Sanayi Sektör Platformu (MSSP) çatısı altındaki birlikteliğini federasyona dönüştürdü. Farklı makine alt sektörlerini temsil eden 14 dernek, MAKFED'i kurdu. 

Sektörel bütünleşmeyi hedefleyen, makine imalat sanayi ile ilgili tüm politika ve uygulamaların oluşmasında etkin rol üstlenmeyi amaçlayan MAKFED'in ilk başkanı ise aynı zamanda Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Makine Tanıtım Grubu (MTG) başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Kutlu Karavelioğlu oldu. 

MAİB'in desteğiyle, Ocak 2007'de kurulan MSSP, 7 yıllık geçmişinde, makine üreticilerini yurt içinde ve yurt dışında temsil etti. Platform üyeleri, 22 Kasım 2014'te yaptıkları toplantıda MAKFED'in kuruluşu için imza attı. 

Ankara İl Dernekler Müdürlüğü'ne başvuran MAKFED, 28 Kasım'da müdürlüğün onayının ardından resmi kimliğine kavuştu. 

Açıklamada yer alan bilgilere göre federasyonun temel ilke olarak, "Federasyonun temel ilkesi, üye dernekler ve bunlara üye meslek mensupları arasında var olan dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmaktır. Bu ilke çerçevesinde, tüm üye dernekler ve bunların mensupları, sektörel görev ve sorumluluklarını icra ederken bireysellikten, özel amaç ve çıkarlardan uzak kalmayı kabul, beyan ve taahhüt eder" ifadesini benimsediği kaydedildi. 

Başkan Kutlu Karavelioğlu oldu

MAKFED'in altı ay içinde yapacağı 1. Genel Kurulu'na kadar, geçici Yönetim Kurulu Başkanlığına Kutlu Karavelioğlu (POMSAD), Başkan Yardımcılığına Hüseyin Semerci (PAGDER), Sayman Üyeliğine Şenol Önal (TARMAKBİR), Yönetim Kurulu üyeliklerine Sefa Targıt (AYSAD) ve Halil Tamer Öztoygar (İMDER) seçildi. Federasyonun merkezi ise Ankara olarak belirlendi. 

İşte MAKFED'in 14 kurucu üyesi:

Akışkan Gücü Derneği (AKDER), Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER), Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD), Bağlantı Elemanları Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD), Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği (TEVİD), İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD), İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği (KBSB), Makina İmalatçıları Birliği Derneği (MİB), Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Tekstil Makine ve Aksesuarları Sanayicileri Derneği (TEMSAD), Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği Derneği (TARMAKBİR), Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD) ve Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Derneği'nden (İMDER) oluştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir