Malezyalı fon, Acıbadem Sigortayı da alıyor

Abraaj Capital ve Mehmet Ali Aydınlar şirketin yüzde 90 hissesini 250 milyon dolara Malezyalı Khazanah'a satıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Malezyalı Khazanah, Acıbadem Sağlık'tan sonra Acıbadem Sigorta'yı da alıyor.

Abraaj Capital ve Mehmet Ali Aydınlar, şirketin yüzde 90 hissesini Malezyalı Khazanah Nasional Bhd'ye 250 milyon dolara satacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, anlaşmanın koşullarına göre, Abraaj Group’tan ve Aydınlar Ailesi’nden alınmak üzere Khazanah, Şirket’te toplam yüzde 90 oranında ortaklığa sahip olacak. Bunun yanısıra, Mehmet Ali Aydınlar, Şirket’te yüzde 10 hisseye sahip olarak Acıbadem Sigorta’nın yönetim kurulu başkanlığına devam edecek.

Abraaj’ın Orta Asya ve Türkiye yöneticisi ve ortağı olan Selçuk Yorgancıoğlu  konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu işlemin başarılı bir şekilde sonuçlanması, Abraaj’ın büyüyen pazarlarda yüksek kalitedeki varlıklara yatırım yaparak önemli ve cazip getiriler elde etme konusundaki tecrübesinin göstergesidir. Bir başka açıdan değerlendirilirse de, dünyanın en büyük özel sağlık hizmetleri sağlayıcısı olan IHH Healthcare’de de ortak olduğumuz Khazanah ile yapılan başarılı işbirliğimizin devamıdır" dedi.

Acıbadem Sigorta'nın satışı için Abraaj Capital ve Raiffaisen ortak çalışmaya başlamış ve Abraaj Capital, Acıbadem Sigorta'daki payını satmayı planlarken; Raiffeisen ve Lazard   şirketin tamamının satışı için yetkilendirilmişti. Sompo'ya Citigroup danışmanlık yaparken, Khazanah'ya ise Bank of America Merrill Lynch danışmanlık veriyordu.

Acıbadem Sağlık'ın da yüzde 75'nin sahibi

Abraaj Capital ve Aydınlar ailesi, hastane zinciri Acıbadem Sağlık Hizmetleri'nin yüzde 75 hissesini Aralık 2011'de Malezyalı ulusal varlık fonu Khazanah Nasional'a satmıştı. Satış sırasında Acıbadem Sağlık'ın piyasa değeri 1 milyar 680 milyon dolar olarak belirlenmişti. Satışla Abraaj, Acıbadem Sağlık'tan tamamen çıkarken, Aydınlar ailesi yüzde 25 hissesini korumuştu.