'Malezya'ya kaçacak dediler, ne oldu?'

Muhalefetin kendisi için "Malezya'ya kaçacak" ifadelerini hatırlatan Erdoğan, "Başbakan Malezya'ya kaçak dediler ne oldu? Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.

30 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, "İşi şansa bırakmak istemediler. Gözleri dönmüş bir şekilde saldırı başlattılar. AK Parti’yi yüzde 30’un altına nasıl düşürürüz diye. Her yönden taarruz ettiler. Sınır, ilke tanımadılar" dedi

Eleştirilerini sertleştiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 

"Düşmanlarımız şeref yoksunuydu"

Anadolu’da bir söz vardır. Allah düşmanın bile şereflisini versin. Öyle düşmanlarla mücadele ettik ki maalesef şeref yoksunuydu. Savaşta bile yapılamayacak şeyler vardır. İnsanların ırzlarına, namuslarına, iffetlerine dokunulmaz. İnsanların mahremlerine girilmez. Savunmasız insanlara saldırı yapılmaz. Harp hiledir ama hile namertlik değildir. Strateji, çeviklik, akıl ve zekadır.

"Hesabı sorulacak"

30 Mart öncesinde yapılanların üzeri çizilecek ve affedilecek şeyler olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Devlete saldırı düzenlendi, millete saldırı düzenlendi. Bunu affetmek, bunun üzerini çizmek, hadi helalleşelim demek kusura bakmayın bizim haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak."

"Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı" 

Muhalefete yönelik eleştirilerine devam eden Başbakan, muhalefetin kendisi için "Malezya'ya kaçacak" ifadelerini hatırlatarak, "Başbakan Malezya'ya kaçak dediler ne oldu? Dün akşam Malezya Başbakanı buradaydı. Beraber yemek yedik. O koltukları terk etmesi gerekenler CHP ve MHP’nin genel başkanıdır. Ama yapamazlar." dedi.

İsim vermeden CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ü hedef alan Başbakan Erdoğan, Yenikapı'daki AK Parti mitingine katılanlara ilişkin söylediğini iddia ettiği sözlerden dolayı ağır bir dille eleştirdi.

"Hocam önemli olan boy değil soy derdi"

Erdoğan, Sarıgül'ü mitingdeki kalabalığı; CV'si olmayan işlerin insanları, onların çocuğumuzun bakıcısı, sitemizin kapıcısı, gazete okumayanlar, çocuğu hükümetin verdiği makarna ile doyanlar" olarak ifşa etmekle suçladı ve şöyle konuştu: "Benim bir hocam vardı. Önemli olan boy değil, soy derdi."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başbakan Erdoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Cumhurbaşkanımızla bu konuyu ayrıntılı konuşacağız"

"Cumhurbaşkanı halkın oyları ile seçilecek. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen hepsi sancılı olmuştur. Türkiye’de belirsizlik oluşturan bu seçimleri Meclis’teki vekillerden alarak asillere devrettik. Ağustos ayındaki seçimlerin nezih bir ortamda gerçekleşmesi için üzerimize düşeni hakkıyla yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partimizle karara varmış değiliz. İstişareleri başlattık. İlk istişareyi 30 Mart’ta milletimizle yaptık. Önceki gün vekillerle bu salonda bir araya geldik. İlgili her kesimin görüşlerini alacağız. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ayrıntılı konuşacağız. İstişareler neticesinde Türkiye için en doğru adımı atacağız."