Mamut Art Project, sanatseverlerle buluşacak

Etkinlikte, farklı alanlardan 55 sanatçı 4 gün boyunca özgün eserlerini sergileyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gelecek vadeden sanatçıların erken keşfedilebilmesi amacıyla kurulan Mamut Art Project, 3-6 Nisan'da Küçükçiftlik Park'ta sanatseverlerle buluşacak.  

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, resim, fotoğraf, enstalasyon, sokak sanatları, heykel, illüstrasyon, video gibi farklı alanlardan 55 sanatçı, kendilerine ayrılan yaklaşık 10'ar metrekare sunum alanında 4 gün boyunca özgün eserlerini sergileyecek.

Ali Kazma, Emre Baykal, Emre Zeytinoğlu, Oya Delahaye ve Saruhan Doğan'dan oluşan jürinin belirlediği eserler, projenin mekan sponsoru Küçükçiftlik Park'ta kurulan 1500 metrekarelik dev çadırda görülebilecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenen proje kapsamında, galeri sahipleri, koleksiyonerler ve küratörlerin katılacağı özel gösterim gecesinde genç sanatçılar, sanat dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı bulacak.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mamut Art Project Kurucu Ortağı Seren Kohen, kariyerlerinin başında olan genç sanatçıların üretimlerini desteklemek hedefiyle yola çıktıklarını ifade etti.

Projeyle, geçen yıl farklı sanat alanlarında 47 yetenekli sanatçıyı sanat dünyasına tanıttıklarını aktaran Kohen, 3 bin kişinin ziyaret ettiği serginin sonunda, eserlerin yüzde 60'ının satılarak önemli koleksiyonlarda yer aldığını kaydetti.

Kohen, şehirdeki sanat ortamına, doğru, kapsamlı ve sürdürülebilir bir sanat alternatifi kazandırıldığını vurgulayarak, "Mamut Art Project'i, sanatçılar için güvenebilecekleri bir kurum haline getirmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İkinci senemizde de keşfedilecek yeni yetenekleri ve sanatseverleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.mamutartproject.com" adresinden ulaşılabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir