Marmarabirlik ürün alımına bu yıl erken başladı

Marmarabirlik 2014-2015 iş yılı zeytin alım kampanyasının startını dün verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) Marmarabirlik alım kampanyasının startını kooperatif merkezleriyle verdi. Marmarabirliğin zeytin alım kampanyasında rekolte beyanlarının 50-55 bin ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, bu yıl zeytin rekoltesinin önceki yıllara göre düşük olduğunu hatırlatarak ”Bu yıl bölge rekoltesinin yüzde 75’ini almayı hedefliyoruz” dedi. 

Talep edilirse üyelerin borçlarını 1 yıl erteleyebiliriz 

Olumsuz iklim şartlarından dolayı yaşanan rekolte düşüşü, ürünün ağaç üzerinde az olması ve ürünün çok erken olgunlaşması gibi nedenlerden dolayı 2014-2015 yılı ürün alımlarına dün başladıklarını söyleyen Hidamet Asa; “Bilindiği üzere, ürün alım kampanyasının ilk etabını bir ay önce ortaklarımızdan rekolte beyannamesi alımlarıyla başlatmıştık. Dün de zeytin alımlarına başladık. Her yıl olduğu gibi bu kampanya döneminde de sadece rekolte beyannamesi veren ortaklarımızdan zeytin alımı yapılacak ve hiçbir şekilde rekolte beyannamesinde belirtilen miktardan fazla ürün alımı yapılmayacak. Ayrıca, kooperatifl erimizden zirai ilaç ve gübre yardımı alan ortaklarımızın mağduriyetleri sebebiyle rekolte beyanları dikkate alınarak 1.000 kilogramdan az ürün teslimatı yapan ortakların kooperatiflerine yazılı olarak müracaat etmeleri halinde borçlarının bir yıl erteleneceğini de bildirmek isterim” dedi. 

Hedef 40 bin ton alım fiyatlandırma sonra 

Marmarabirlik’in önceliğinin ortaklarının memnuniyeti olduğunu söyleyen ve ürün alımlarına ortakları mağdur etmemek üzere başlandığını, fiyatlandırmanın daha sonra değerlendirileceğini de söyleyen Marmarabirlik Başkanı Asa, “Barem cetveli olarak sofralık kilogramda 190 adetten başlanıp 410 daneye kadar barem usulü alım yapılacak olup, daha ince kalibredeki ürün yağlık olarak alınacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ortaklarımızı mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu. Marmarabirlik bu kampanya döneminde yaklaşık 40 bin ton ürün alımı gerçekleştirmeyi hedefliyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir