Marmaris'teki yangın kontrol altında

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Armutalan beldesi Camiavlu Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Keşif helikopteri ile bölgeye gelen Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının, havadan 6 helikopter, 2 uçak ve yerden ise çok sayıda arazöz, itfaiye ve orman işçilerinin yaptığı müdahale sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yaklaşık 4 hektarlık orman alanında etkili olduğunu bildiren Yıldırım, ''Yangın çıkar çıkmaz Beldibi beldesinde bulunan ekibimiz 5 dakikada yangına müdahale etti. Rüzgarın yerleşim yönlerine değil de ormanlık alana doğru esmesi alevlerin evlere sıçramamasında etkili oldu. Zamanında yapılan etkin müdahale sonucu yangın yerleşim yerlerine sıçramadan önlendi'' dedi.

Bu arada, yangına müdahale eden ekipler arasında bulunan ve dumandan etkilenen Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü şefi Sinan Saatçioğlu ve parmağından yaralanan orman işçisine sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Bölge Müdürü Yıldırım, Saatçioğlu ve yaralı işçinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Armutalan beldesi Camiavlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda sigara içtikleri iddiasıyla iki çocuk polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, yangının çocukların içtiği sigaradan çıktığı öne sürülmüştü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir