Matraş, teşvik bölgelerini takip ediyor

Teşvik bölgesi Uşak’ta 4 milyon dolarlık yatırımla entegre tesis kuran Matraş, kapasitesini yüzde 30 artırdı. Gelecekte teşvik bölgelerine yönelik yeniyatırımlar planlayan şirket, Tuzla bölgesindeki arazisini de orta vadede değerlendirmeyi planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ
 
İSTANBUL - Yıllık 250 bin adet kapasitesi bulunan deri firması Matraş, teşvik bölgelerini yakından takip ediyor. Teşvik bölgesi Uşak’ta 4 milyon dolar yatırımla üretim odaklı entegre tesisi kuran şirket, bu yatırımla kapasitesini yüzde 30 artırırken, yeni üretimlerinin bir kısmını da artık Uşak’ta gerçekleştiriyor. Gelecekte teşvik bölgelerine yönelik yeni yatırımlar hedefl eyen Matraş, ofis ve konut projelerine evsahipliği yapan Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika arazisini de orta vadede bu yönde değerlendirmeyi planlıyor.

Matraş Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Matraş, kadın, erkek ve çocuklar için ayakkabı, çanta, deri giyim, aksesuar, hediyelik eşya ve koleksiyon ürünleri gibi çok geniş ürün yelpazeleri bulunduğunu, en fazla ürettikleri ürün grubunun ise çanta ve küçük eşya olduğunu hatırlattı. Üretimlerini 3 noktada gerçekleştirdiklerini belirten Matraş, İstanbul Güneşli’deki fabrikada çanta ve ufak eşya üretimi yaptıklarını, Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada ham deriyi işleyerek kullanılabilir duruma getirdiklerini, Uşak’taki fabrikada da daha kapsamlı üretim gerçekleştirdiklerini anlattı.

Uşak’ın tamamen üretime odaklı entegre bir tesis olduğunu bildiren Matraş, burada hem tasarımlarını hayata geçirdiklerini hem de metal aksesuarlar ürettiklerini söyledi.

Kısa vadede Tuzla’dan Uşak’a taşınma söz konusu değil

Kısa vadede Tuzla’dan Uşak’a taşınmanın söz konusu olmadığını kaydeden Matraş Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Matraş, Uşak’ın teşvik bölgesinde yer alması nedeniyle üretici firmalar açısından birçok avantaj sunduğunu bildirdi. Matraş olarak teşvik bölgelerini yakından takip ettiklerini dile getiren Erdal Matraş, gelecekte bu bölgelere yönelik yeni yatırımlar yapma planları bulunduğunu da kaydetti. Matraş, “Eğer ekonomik göstergeler ve üretim talepleri beklediğimiz gibi pozitif olarak devam ederse yeni tesis açabiliriz” dedi.

İstanbul’daki arazimiz oldukça değerli

Tuzla’daki araziyi henüz satmadıklarını belirten Matraş, “Oldukça değerli bir arazinin üzerinde bulunuyoruz. Burası eskiden daha çok üretim tesislerinin ve fabrikaların bulunduğu bir yerdi. Fakat son yıllarda şehrin merkezden dışarıya doğru yayılması ve kentsel dönüşümün de etkisiyle oldukça değerlendi. Bu alan artık birçok ofis ve konut projesine ev sahipliği yapıyor. Bizim de orta vadede burayı değerlendirme konusunda planlarımız var” şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir