MBTG, rotayı Brezilya'ya çevirdi

MBTG Başkanı Aydın, "İyi bir saha ve tanıtım çalışması yapabilirsek Brezilya, çok önemli pazar kapısı olabilir" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), yeni pazar araştırmaları kapsamında rotayı, Brezilya'ya çevirdi. 

MBTG Başkanı Surur Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Amerika ülkelerinden Brezilya'nın, makarna ve bulgur tüketimi açısından önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti.  

 Brezilya'nın, 195 milyon nüfusuyla ihracatçılara cazip olanaklar sunduğunu vurgulayan Aydın, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen "SIAL Brazil 2014" fuarında, bölge ülkelerinin tükettiği gıda ürünlerini yerinde görme fırsatı bulduklarını bildirdi. 

Bu ülkede yaklaşık 15 milyon Arap göçmenin yaşadığını aktaran Aydın, "Göç ettikleri coğrafyadan dolayı özellikle bulgura çok aşinalar. Bulgur, günlük hayatta en fazla tükettikleri gıda maddelerinin başında yer alıyor. Türkiye'de 2,5- 3 liradan satılan bulgurun orada yaklaşık 5 dolar olduğunu gözlemledik. İyi bir saha ve tanıtım çalışması yapabilirsek Brezilya, çok önemli pazar kapısı olabilir" ifadelerini kullandı. 

Aydın, 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi için yeni pazarlara açılmanın çok önemli olduğunu kaydetti.  

Brezilya'ya bulgur ve makarna ihracatının yok denecek seviyede olduğunu bildiren Aydın, bu ülkedeki pazar araştırmasının ardından sektörel ticaret heyetine yönelik gezi planladıklarını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir