MB'yi Twitter'dan eleştirdi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Merkez Bankası’nın faiz kararının reel sektörün beklentilerin uzağında, para piyasalarının yakınında olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası'nın 75 baz puanlık faiz indirimini, twitter üzerinden değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faiz kararının reel sektörün beklentilerin uzağında, para piyasalarının yakınında olduğunu söyledi.

Söz konusu faiz oranlarının yatırım ve üretimi zorlaştıracağını belirten Zeybekci, şunları paylaştı:

"Bu karar para piyasalarının faiz beklentisini desteklediği için sıcak para girişiyle faize yatan para spekülasyon için uygun zaman bekler. Üreten, istihdam sağlayan, ihracat ve yatırım yapan reel sektör ile para piyasaları sektörlerinin beklentileri ve öncelikleri farklıydı.

İhracat yaparak milli büyümeyi sağlayan öz kaynağı yaratma fırsatlarını yüksek faizle oluşan aşırı değerli TL ile kaybeder ithalatla büyürüz. Gerçek değerinde olması gereken TL için yüksek faiz uygun değildir, kurları ithalat için cazip ihracat için engelleyici hale getirir."

İthalatla büyümenin devamlı olarak krize zemin hazırlayan cari açık balonlarından oluşan patlama zeminleri yaratacağını kaydeden Zeybekci, "İhracat yaparak milli büyümeyi sağlayan öz kaynağı yaratma fırsatlarını yüksek faizle oluşan aşırı değerli TL ile kaybeder ithalatla büyürüz" diye devam etti.

Ekonomi Bakanı, “Merkez bankası bütün bu saydığım hassasiyetleri bir arada dikkate alması gerekir,aksi reel sektörü yani gerçek hayatı ıskalamasına yol açar” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir