MEB'den 'izcilik' genelgesi

MEB, okullarda izcilik faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin genelge yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda izcilik faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin genelge yayımladı. 

İzcilik yönergesinin yürürlükten kaldırıldığı hatırlatılan genelgeye göre, okullardaki bu faaliyetlerin MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülecek. 

Söz konusu faaliyetler, MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda gerçekleştirilecek. 

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki faaliyetler, MEB veya Türkiye İzcilik Federasyonunca verilmiş "İzci Liderliği" sertifikasına sahip öğretmenler tarafından gerçekleştirilecek. 

Federasyon tarafından düzenlenen izcilik faaliyetlerine katılacak izci öğrenci, izci lideri ve idarecilerin izin işlemleri MEB'in ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yerine getirilecek. 

Okullarda ders dışı eğitim faaliyeti yapan izci üniteleri, federasyonunun faaliyetlerine katılmaları halinde ünite tescilini federasyona yaptıracak. 

 MEB tarafından değişik zamanlarda açılan kurslarda öğretmenlere verilmiş olan İzci Liderliği Temel Kursu, Kümebaşı, Oymakbaşı, Ocakbaşı, Woodbadge belgelerinin, federasyon tarafından verilen belgeye dönüştürülmesinde MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol esaslarına uyulacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir