Meclis, 'torba' yasa için 14 Ağustos'a kadar çalışacak

Ramazan Bayramı'na kadar tasarının yasalaştırılması ardından Meclis'in tatil edilmesi planlanmasına karşılık görüşmelerin uzaması nedeniyle mesainin ağustos ayına da uzatılma kararı alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM'nin kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen tasarı için Ramazan Bayramı sonrasında da 14 Ağustos'a kadar çalışması kararlaştırıldı.

Meclis Genel Kurulu'ndaki çalışmaları devam eden "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın birinci bölümünün görüşmeleri geçen hafta tamamlanmıştı.

TBMM'ye 30 Mayıs'ta sunulduğunda ana hatlarıyla Soma maden kazası ile ilgili bazı düzenlemeler ve taşeronluk sisteminde değişiklikler öngören torba yasanın düzenleme alanı getirilen başka yasa teklifleri ve önergelerle genişletilmişti.

Ramazan Bayramı'na kadar tasarının yasalaştırılması ardından Meclis'in tatil edilmesi planlanmasına karşılık görüşmelerin uzaması nedeniyle mesainin Ağustos ayına da uzatılma kararı alındı.

AK Parti Grubu bu amaçla TBMM'nin 14 Ağustos'a kadar açık kalmasını sağlayacak yeni bir grup önerisi getirdi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen, AKP'nin çoğunluğu ile kabul edilen öneri ile TBMM Genel Kurulu 14 Ağustos Perşembe gününe kadar çalışacak. Ramazan Bayramı sırasında ise milletvekilleri dokuz gün tatil yapacak.

Aynı öneri ile Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifi, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ve iki uluslararası sözleşmeyi onaylayan kanun tasarıları gündemin ön sıralarına alındı.