Meclis'te 'MİT' gerginliği

MİT teklifinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile MHP'li Ali Uzunırmak arasında tartışma yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 'Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak arasında hararetli bir tartışma yaşandı. Yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, komisyon üyelerinin bulunduğu yerde otururken 2 dakikalık konuşma yapmak için kürsüye çıktı.

Çözüm sürecini anlatan Atalay, "Biz çözüm sürecini hiç bir safhasını gizli yürütmüyoruz. Meşru zemin içinde, hukuk içinde yürütüyoruz. MİT daha öncede görüşmüştür, 15 yıl öncede görüşmüştür. Devletin menfaati gereği görüşür. Biz çözüm sürecini apaçık yürütüyoruz. Biz öyle lafımızı çekinmeyiz. Yaptığımız yaptık deriz. Biz risk alan bir hükümetiz. Ülkemizin bir sorunu varsa cesaret gösteririz. Biz çözüm süreci yürütüyoruz. MİT örgütle de görüşüyor. Biz BDP ile görüşüyoruz. Siyasi boyutunu biz yürütüyoruz. Bu devam edecek. Gerekirse MİT başka örgütlerle de görüşecek" dedi.

Konuşmasının ardından Atalay, komisyon üyelerinin bulunduğu yerine geçti. Bu sırada MHP sıralarından 'şerefsiz' kelimesinin kullanıldığını iddia eden Atalay, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'a tepki gösterdi ve Uzunırmak'a dönerek aynı cümleyi kullandı.

Bunun üzerine ikili arasında çıkan sözlü tartışma, Genel Kurul'u bir anda karıştırdı. Uzunırmak yerinden kalkarak hızla yürümeye başlayınca araya bazı milletvekilleri girdi.

Tartışma, araya giren milletvekilleri tarafından sonlandırıldı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verdi.

Beşir Atalay MİT Tasarısını uzaktan gösterdi

atalay_meclis.jpg

Yaşanan gerginliğin öncesinde ise Beşir Atalay ile CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Teklifin tümü üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Beşir Atalay, isteyen milletvekiline 'MİT Yönetmeliğini gösterebilirim' dedi.

Bunun üzerine Aytuğ Atıcı, bakan Atalay'a yönetmelik sorusu sordu ve yanına giderek yönetmeliği görmek istedi.

Atalay da Atıcı'ya, “Şu anda yanıtlıyorum. Lütfen, yerinize oturun. Ben müsait olunca gelirsiniz"dedi. Bunun üzerine Atıcı, komisyon bölümünde oturan Atalay'ın soruları cevaplamasını, komisyon oturma yerinin hemen kenarında yaklaşık 5 dakika bekledi.

Soru cevabın ardından Atıcı, Atalay'ın yanına gitti. Ancak Atalay, sadece elindeki yönetmelik dosyasını uzaktan Atıcı'ya gösterdi, okumasına izin vermedi.

(DHA)

Bu konularda ilginizi çekebilir