Medyada Alman-Türk işbirliği

Alman kuruluşunca desteklenen program kapsamında 5 Alman ve 5 Türk gazeteci değişim programıyla her iki ülke gündemini yakından takip etme şansı yakaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliği basın-yayın alanında da kendini gösteriyor. İki ülke arasındaki gazetecilerin iş birliğini kuvvetlendirmek amacıyla Almanya Dışişleri Bakanlığınca desteklenen, Uluslararası Gazetecilik Programı (IJP) tarafından organize edilen 9’uncu Johannes Rau Burs Programı 30 Eylül 2014 Salı günü gerçekleştirilen tanışma toplantısıyla başladı. 

5 Alman ve 5 Türk gazeteci İstanbul’da

IJP kapsamında 5 Alman gazeteci Türk basın-yayın organında, 5 Türk gazeteci de Alman  basın-yayın organında iki ay süreyle görev yapacak. Programın açılışı tanışma toplantısıyla başladı. Etkinliklerin ikinci günü gazeteciler, İstanbul Politikalar Merkezi (ICP), Denge ve Denetleme Ağı ve Helsinki Yurttaşlar Derneği’ni ziyaret ettiler. Daha sonra ise Basın Yayın ve Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş ile akşam yemeğinde buluştular. Etkinliğin üçüncü ve son günü ise gazeteciler çeşitli seminer ve sunumların ardından Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, makamında ziyaret edecekler. Günün sonunda IJP’nin önceki dönem bursiyerleri ile yeni bursiyerler bir akşam yemeğinde buluşulacak

Basın yayında Alman-Türk işbirliği

Değişim programı ile Almanya ve Türkiye’de görev almaya hak kazanan genç gazeteciler, iki ay süreyle kendilerini mesleki anlamda geliştirme fırsatı elde etmelerinin yanında, her iki  ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Alman ve Türk gazeteciler karşılıklı, Türkiye ve Almanya’nın ekonomik ve siyasi yapısının temellerini daha iyi kavrayabilme, ayrıca Alman ve Türk kültürünü ve ülkedeki günlük yaşamı daha yakından tanıma olanağı elde edecek. 

Gazetecilere destek 25’inci yılında

Çeşitli burslarla genç gazetecileri destekleyen IJP, 25 yıldır bu alanda faaliyet gösteren bir organizasyondur. Değişim programları, yetenekli genç gazetecilere misafir oldukları ülkeyi, saygın bir medya kuruluşu aracılığıyla daha yakından tanıma olanağı sunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir