'Mehmet Akan 75 Yaşında, Aramızda'

9 Temmuz 2006'da yaşamını yitiren oyuncu, oyun yazarı, koreograf ve eğitmen Mehmet Akan'ın doğumunun 75. yılı dolayısıyla 2 Aralık Salı akşamı Ses Tiyatrosu'nda bir etkinlik düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Televizyon izleyicilerinin yıllarca Bizimkiler dizisindeki "Sabri Bey" tiplemesiyle tanıdığı, tiyatro, dans ve folklöre büyük emeği geçmiş oyuncu, oyun yazarı, koreograf ve eğitmen Mehmet Akan doğumunun 75. yılında düzenlenecek bir etkinlikle tekrar hatırlanacak.

2 Aralık Salı akşamı 19.30'da Beyoğlu'nda Ferhan Şensoy'un Ses Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek etkinliğe; Akan'ın kurup yönetmiş olduğu HASAD halk oyunları topluluğu, Ruhi Su Dostlar Korosu, Genç Oyuncular topluluğu, Zeliha Berksoy, Bilgesu Erenus ve Genco Erkal şarkılar, şiirler ve anılarıyla katılacaklar. Ayrıca Umur Bugay'ın televizyon dizilerinden yaptığı seçkiler yer alacak ve bazı oyunlarından da sahneler oynanacak. 

"Mehmet Akan 75 Yaşında, Aramızda" adıyla düzenlenen etkinliğin: "Yas tutmak için değil, onun tiyatroya, dansa, sanata, kısacası hayata ve dünyaya bakışını, onu tanıyamayan nesillerle buluşturmak için, fikirlerini yaşatmak için toplanıyoruz. Bu bir anma değil, bir kutlama!" olduğunun altı çiziliyor.