Menemen Plastik OSB’de ilk ruhsat şubatta veriliyor

5 bin kişiye istihdam yaratacak Menemen Plastik OSB’de ilk ruhsat şubat ayının ilk haftasında Medusa Plastik’e verilecek. Ardından 10 kadar firma daha birbiri ardına yıl içinde inşaat faaliyetlerine başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU ALP

İZMİR - Plastik sanayisinin hammadde temin merkezi olan Petkim’e, İZBAN hattına, İzmir-Çanakkale Otoyolu’na, Aliağa çevresindeki limanlara ve İzmir Alsancak Limanı’na yakınlığı ile öne çıkan Menemen Plastik İhtisas OSB yeni yıla hızlı girdi. 42 sanayi parselinin yer aldığı OSB’de tüm altyapı inşaat ve tesisat işleri bu yılın ilk yarısında tamamlanarak bölge çalışmaya hazır hale getirilecek. İlk ruhsat da şubat ayının ilk haftasında bölgenin önemli yatırımcılarından Medusa Plastik’e verilecek. Ruhsatlandırma konusunda Medusa Plastik’i 10 dolayında firma daha takip edecek. Bu firmaların yıl içinde inşaata başlamaları bekleniyor. 

2015’e borçsuz girdiklerini ifade eden Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Deneyimli bir kadro ile bölgemizi en kısa sürede ülke ekonomisine kazandırmak ve katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışıyoruz. İlk ruhsatı şubat ayı içerisinde vereceğiz. Bölgede sadece plastik sektöründe faaliyet gösteren firmalar bulunacak. Bu özelliğimiz nedeniyle sektörden ciddi ilgi görüyoruz. Bölgede katılımcılara arsa satışlarında yüzde 90’a ulaşıldı. Kalan az sayıda parselin satışları da sürüyor. Büyük hız kazandırdığımız altyapı inşaatlarının arzuladığımız güçte olması için tamamlama yatırımları yürüyen işlere paralel olarak süratle gerçekleştiriliyor. Sanayicilerimiz yatırımlarına bir an önce başlamak istiyor” diye konuştu. 

Bölgenin çevreye duyarlı ve doğal olarak çevre problemi olmayan bir sanayi bölgesi olması için enerji ve diğer altyapı sistemlerinde en yeni tekniklerin uygulandığına değinen Esen, gerek üst yapılar ve gerekse hizmet yapıları ile son derece gelişmiş bir organize sanayi bölgesini hayata geçirdiklerini ifade etti. 

Plastikte doğal kümelenme olacak 

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan da bölgede, temiz su, pis su, yağmur suyu, enerji ve telekomünikasyon, doğalgaz şebekelerinin yanı sıra arıtma suyu geri dönüşüm şebekesi ve özellikle tamamen ayrı bir sistem olarak tesis edilecek yüksek basınçlı yangın suyu şebekesinin de bulunacağını belirtti. Özel bir yangın koruma kararının plastik sanayinin risk analizine bağlı olarak alındığını vurgulayan Ersan, Menemen Plastik İhtisas OSB’nin, içinde ayrı bir şebeke sistemiyle donatılan Türkiye’nin ilk sanayi bölgesi olacağını, bu konuda belediye ile çalışmaların başlatıldığını söyledi. Ersan, sözlerine şöyle devam etti: “İhtisas Organize Sanayi Bölgesi özelliği ile bölgemizde başından itibaren bir kümelenme olmakta. Bu konu önümüzdeki dönemde bir takım desteklerin sağlanmasında öne çıkıyor. Bünyesinde barındıracağı büyük ve orta ölçekli yatırımcılarla oluşturulacak sinerji sayesinde bölgemizin geleceğinden çok umutluyuz. Girişi asfaltlanan bölgemizde, iç kesimlerde alt temel malzemelerin serilmesi suretiyle parsellere erişimin sağlanması planlandı.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir